Wie vorige week had gezegd dat het podium van de GP van Italië Gasly, Sainz en Stroll ging worden, zou gelijk een dwangbuis en een plastic bekertje met pilletjes hebben gekregen. Die persoon bleek trouwens in Finland te wonen en met een inleg van 20 cent ruim 30.000 euro gewonnen te hebben. Het uitzonderlijke verloop van de race was een mijlpaal voor de sport. Mensen die F1 hadden opgegeven wegens de saaie races, kregen opeens vernieuwde interesse.

Maar voor Red Bull was de GP minder goed nieuws. Christian Horner gaf na de race aan: ‘Dit was zeker niet ons beste weekend, al zullen we de koppen bij elkaar steken en keihard werken om in Mugello weer te staan waar we horen te staan.’ Het team van Max Verstappen gaat er dus alles aan doen om in ieder geval weer op het podium te verschijnen.

Toch is er geen volledige zekerheid dat dit gaat gebeuren in de GP van Toscane. Mugello is een nieuw circuit voor alle teams. Formule 1 heeft namelijk nog nooit op het bochtige circuit geracet. Het is dus ook nog niet met zekerheid te zeggen welk team de beste auto voor het circuit heeft.

‘Mugello zal zeker zwaar zijn voor de banden, voornamelijk vanwege de hogesnelheidsbochten en de hoge baantemperaturen. Het zal ook een nieuwe uitdaging zijn om te zien hoe we het doen zonder voorbereiding of baankennis in een Formule 1-auto’, zegt Max Verstappen op zijn eigen website.

Wel lijkt het er op dat de kwalificatie belangrijk gaat zijn. Op het circuit is namelijk maar één DRS-zone en er zijn verder weinig rechte stukken. Dat betekent dat inhalen een lastige klus gaat worden op Mugello. We zagen vorige week echter dat alles kan gebeuren, dus wie weet kunnen we zondag weer onze woorden inslikken.

TopGears voorspelling voor de GP van Toscane 2020

01. Lewis Hamilton
02. Max Verstappen
03. Carlos Sainz

Data en tijden van de GP van Toscane 2020

Vrijdag 11 september 2020
1e vrije training: 11:00 uur – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 uur – 16:30 uur

Zaterdag 12 september 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 13 september 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)