Gisteren mocht Nyck de Vries al invallen bij Aston Martin in de eerste vrije training. Vlak voordat de 3e vrije training van de GP van Italië 2022 begint, komt het nieuws naar buiten dat de Nederlander de rest van het weekend Alexander Albon vervangt. De Williams-coureurs kan door een blindedarmontsteking niet rijden.

Zo verloopt de training van Nyck de Vries

Het duurt 25 minuten voordat De Vries de baan op mag om Monza te verkennen in de Williams. Daarbij wenst teambaas Jost Capito hem veel geluk toe. Zijn eerste tijd is nog niet bliksemsnel, maar het gaat er in deze training om dat Nyck de auto leert kennen. In zijn volgende ronde gaat hij even van de baan en door de grindbak, maar hij zorgt ervoor dat hij door kan rijden.

Later in deze training gaat De Vries sneller. Op de zachte banden rijdt hij de dertiende tijd en hij komt dan binnen een tiende van de rondetijd van Latifi. Daar blijft hij ook de rest van de training staan. Hij heeft dus een goede generale repetitie voor de rest van het weekend.

Red Bull versus Ferrari

Bovenaan het rondetijdenbord gaat het gevecht om de eerste plaatsen tussen de Red Bulls en Ferrari’s. Eerst rijden de coureurs op de medium banden. Dan is Verstappen al het snelst met een kleine voorsprong op Leclerc.

Maar zelfs als de Ferrari’s naar de zachte banden gaan kunnen ze de rondetijden van Verstappen niet verslaan. Ondertussen loopt Verstappen zo’n drieënhalf tienden uit als hij zelf naar de zachte banden wisselt. Waar Leclerc en Sainz gisteren sterker waren, is de Red Bull nu weer oppermachtig. Zelfs met zijn gridstraf lijkt Verstappen nu een goede kans te maken om te winnen aankomende zondag.

3e vrije training van de GP van Italië 2022

  1. Max Verstappen
  2. Charles Leclerc
  3. Sergio Pérez
  4. Carlos Sainz
  5. Fernando Alonso

Hoe laat begint F1 op Monza?

Zaterdag
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)