Afgelopen weekend was er genoeg spektakel tijdens de GP van Frankrijk. De komende twee weekenden racet de Formule 1 op hetzelfde circuit, namelijk de Red Bull Ring in Oostenrijk. Dat klinkt misschien alsof we een herhaling van races gaan zien, maar de weergoden lijken de eerste race spannender te gaan maken. Voor aankomend weekend is er namelijk veel regen voorspeld voor het gebied Stiermarken.

Met name op vrijdag en zaterdag komt er veel water uit de lucht vallen, maar zoals het er nu naar uitziet, gaat het op zondag tijdens of vlak voor de race ook regenen. Ondertussen schommelen de temperaturen rond de 25 graden. Dat betekent dat de baan ook weer snel opdroogt en de omstandigheden op het circuit razendsnel kunnen veranderen. En dat levert spektakel op, want wanneer wissel je naar de slicks en hoeveel risico neem je tijdens je kwalificatierondje?

Toch hebben we eerder gezien dat de weermannen en -vrouwen er compleet naast zaten als het op regen tijdens een F1-weekend aankwam. Mocht dat het geval zijn, dan zullen we alsnog niet twee dezelfde races gaan zien de komende weekenden. Pirelli heeft namelijk verschillende compounds meegenomen voor de GP van Stiermarken en de GP van Oostenrijk. We hebben dit seizoen al eerder gezien wat voor effect het rubber kan hebben op een GP, dus we zouden sowieso twee verschillende races moeten gaan zien.

Data en tijden van de GP van Stiermarken 2021

Vrijdag 25 juni 2021
1e vrije training: 11:30 uur – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur

Zaterdag 26 juni 2021
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 27 juni 2021
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)