De illusie dat Ferrari in 2022 voor de wereldtitel gaat, houdt niet lang stand. Door technisch malheur, fouten van het team en ook van de coureurs, blijken Verstappen en Red Bull vorig jaar te sterk. Misschien dat Frédéric Vasseur daar wat aan kan veranderen in 2023. Hij vervangt Mattia Binotto als teambaas van het prominentste F1-team. Met deze Ferrari SF23 gaat hij zijn eerste jaar in.

Vasseur krijgt een zware taak. Hij moet zorgen dat de blunders niet meer plaatsvinden en dat de sfeer binnen het team weer in orde is. Daarnaast moet de teambaas zorgen dat de coureurs hun plaats kennen binnen het team. Dat is lastig, want als Sainz een paar leuke resultaten boeken in het begin van het seizoen, ga je hem dan voorrang geven?

Waarom er gekozen is voor de naam Ferrari SF23

Voor de naam van de F1-auto van 2023 keert Ferrari terug naar de oude formule. Gewoon SF – Scuderia Ferrari – en de laatste twee cijfers van het jaartal. Van de laatste vijf auto’s zijn de namen anders opgebouwd, omdat er in die jaren elke keer iets te vieren valt. Dit jaar dus niet. En moet je eens kijken; hij is rood! Tijdens de presentatie mogen de coureurs alvast wat rondjes doen op Fiorano.

Coureurs Ferrari in 2023

Net als in 2020 en 2021 zijn Charles Leclerc en Carlos Sainz de coureurs bij Ferrari. Leclerc blijkt in de voorgaande jaren iets sneller dan Sainz, maar de Spaanse coureur laat zo nu en dan een goede uitschieter zien. We gaan zien hoe de kaarten voor dit jaar zijn geschud. Gaan de coureurs de strijd aan met elkaar, met Mercedes of weer met Red Bull? We zijn benieuwd waartoe de F1-auto van 2023 van Ferrari in staat is.

Welke plek eindigde Ferrari in 2022?

In 2022 begint Ferrari erg sterk. Na de GP van Australië staat Leclerc zelfs 34 punten los van nummer twee, Max Verstappen. Hierna gaat het bergafwaarts. Het gat slinkt per race en na de vijfde race van het seizoen neemt Verstappen de koppositie over. Die staat de Nederlander vervolgens niet meer af. Ferrari raakt verwikkeld in een strijd met de tweede man bij Red Bull, Sergio Pérez.

Voor de laatste race van het seizoen staan Leclerc en Pérez op precies evenveel punten. De Ferrari-coureur finisht vlak voor Pérez om P2 te kapen. Sainz moet genoegen nemen met een vijfde plaats in het kampioenschap achter George Russell. Bij de constructeurs eindigt Ferrari als tweede met een achterstand van 205 punten op Red Bull. Daar moet de F1-auto van 2023 van Ferrari verandering in brengen.

Andere F1-auto’s voor 2023

Red Bull: RB19

Red Bull F1-auto 2023 RB19

Haas: VF23

Haas F1 VF-23

Alfa Romeo: C43

Alfa Romeo F1-auto 2023 C43 schuin voor

Williams: FW45

Williams F1-auto 2023 FW45 schuin voor

AlphaTauri: AT04

AlphaTauri 2023 schuin voor

McLaren: MCL60

McLaren MCL60 F1-auto 2023 schuin voor

Aston Martin: AMR23

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)