Lewis Hamilton start morgen vanaf pole position voor de GP van Abu Dhabi. Naast hem mag Max Verstappen vertrekken vanaf de tweede startplek. Valtteri Bottas start achteraan vanwege een gridstraf voor het vervangen van zijn motor.

Q1 en Q2

Sebastian Vettel doet in Q1 een ouderwets ‘Vetteltje’ voordat hij zijn eerste snelle ronde in gaat. Hij spint op het rechte stuk, maar weet zijn Ferrari wel uit de muur te houden. Na een akkefietje in de pits tussen Kvyat en Grosjean, valt diezelfde Grosjean samen met de beide Alfa’s en beide auto’s van Williams uit in Q1.

In Q2 wordt bepaald op welke banden je zondag start. Vandaar dat verschillende coureurs van de topteams op de medium banden rijden tijdens de tweede sessie. In de race starten alle coureurs van de top drie teams op de mediums, behalve Sebastian Vettel. De Toro Rosso’s, Racing Points en Magnussen vallen af.

Q3

Zoals gebruikelijk doen de coureurs twee runs. Na de eerste runs, staat Hamilton eerste, Verstappen tweede op 0,311 seconde, Bottas op 0,360, Leclerc op 0,391 en Vettel op 0,511. Aan het einde van de sessie wil iedereen nog een ronde doen, maar komt Leclerc te laat voor een tweede run. De rest haalt het wel, waarbij Bottas een snellere tijd neerzet dan Verstappen. De rest blijft op zijn positie staan waar hij na de eerste run ook stond. Hamilton pakt voor het eerst sinds de GP van Duitsland weer eens pole position.

Kwalificatie van de GP van Abu Dhabi 2019

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas*
03. Max Verstappen
04. Charles Leclerc
05. Sebastian Vettel
* = Omdat Bottas een gridstraf krijgt, start hij zondag achteraan en zal iedereen die onder Bottas staat, één plaatsje opschuiven

Data en tijden van de GP van Abu Dhabi 2019

Zondag 1 december 2019
Race: 14:10 – 16:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, DaimlerAG

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)