Q1 en Q2

De Mercedessen gaan goed in de eerste sessie van de kwalificatie. Er zijn geen grote verrassingen bij de coureurs die uitgeschakeld worden in Q1. Het is echter wel voor het eerst dat George Russell door een teamgenoot bij Williams verslagen wordt in de kwalificatie.

Normaal moeten de coureurs kiezen op welke banden ze hun snelste tijd in Q2 rijden, omdat ze dan ook de race op die banden kunnen starten. Dat is in dit geval niet nodig omdat er morgen eerst een sprintrace is. Iedereen kan dus op de zachte banden naar buiten. Hamilton is dan weer een stuk sneller dan Verstappen in deze sessie. Het lijkt vooral de nieuwe motor te zijn die voor de extra snelheid bij Lewis zorgt.

Q3

Als de laatste twaalf minuten ingaan, strijden de laatst overgbleven coureurs voor hun plekje in de top 10 van de sprintrace. Bij de eerste snelle rondes is Hamilton het snelst met een voorsprong van ruim twee tienden op Verstappen. Bottas staat dan op P3 en Pérez op P4.

Bij de tweede pogingen weet alleen Hamilton sneller te gaan. Hij verzekert zich dus morgen vanaf de voorste startplek tijdens de sprintrace. Verstappen zal hem morgen gaan uitdagen in de eerste bocht, want hij start tweede. Bottas en Pérez vertrekken vanaf de tweede startrij.

Kwalificatie van de GP van Brazilië 2021

01. Lewis Hamilton
02. Max Verstappen
03. Valtteri Bottas
04. Sergio Pérez
05. Pierre Gasly

Data en tijden van de GP van Brazilië 2021

Zaterdag 13 november 2021
2e vrije training: 16:00 uur – 17:00 uur
Sprint: 20:30 uur – 21:30 uur

Zondag 14 november 2021
Race: 18:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie