Met oog op veiligheid is de kans minuscuul dat de F1 ooit zal terugkeren naar de Nürburgring – door velen (redelijk terecht) beschouwd als het gevaarlijkste circuit ter wereld. Jammer, want het zou een waar spektakel zijn. En welke rondetijd zou een moderne F1-auto op de Nürburgring neer kunnen zetten? Dat zullen we nooit exact weten. Maar dankzij de steeds realistischer wordende racegames kunnen we een goede inschatting maken.

In Gran Turismo Sport kun je sinds een tijdje in de Mercedes F1 W08 EQ Power+ van Lewis Hamilton stappen. De gebruiker ‘Zocker1990’ claimt het wereldrecord ermee te hebben gezet op de Nürburgring. Hij reed de Nordschleife uit in 4 minuten en 51,967 seconden. Het is de auto van vorig jaar, dus haal nog een paar tellen van de rondetijd af voor de Halo-racers van dit jaar. Hoe dan ook een bloed- en bloedsnelle ronde.

Het huidige record

Het fysieke record staat op naam van Porsche. Het merk zette een tijd neer van 5 minuten en 19 seconden Porsche 919 Hybrid Evo. Achter het stuur zat Le Mans-winnaar Timo Bernhard. Een F1-auto is, volgens het spel, dus flink sneller. Nu moet als kanttekening geplaatst worden dat Gran Turismo Sport niet de meest realistische racegame van het moment is. De video, die je hieronder ziet, blijft wel zeer indrukwekkend.

Moderne F1-auto op de Nürburgring

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie