Als twee verliefde pubers draaiden Russell en Mercedes al langer om elkaar heen. Iedereen zag dat ze uiteindelijk bij elkaar zouden komen, maar zelf wilden ze het maar niet officieel maken. Vandaag is eindelijk het hoge woord eruit en is het echt officieel dat George Russell naar Mercedes vertrekt. Valtteri Bottas gaat weg bij het team en dat maakte de weg vrij voor George om het Mercedes-stoeltje over te nemen.

Russell zegt in het persbericht van Mercedes: ‘Het is een speciale dag voor mij, maar het is ook een dag van gemixte emoties. Ik heb zin om naar Mercedes te gaan en het is een grote stap. Maar het betekent ook dat ik vaarwel moet zeggen tegen het team en de vrienden van Williams. […] Als ik aan volgend seizoen denk, zou ik liegen als ik zei dat ik er niet enorm veel zin in had. Het is een geweldige kans die ik met beide handen aan wil grijpen.’

Het is niet de eerste keer voor Russell

Volgend jaar neemt Russell plaats in een Mercedes naast Hamilton. Het is niet de eerste keer dat George voor het team zal rijden. Vorig jaar moest Hamilton een race vanaf de zijlijn toekijken toen hij positief testte op corona. In die race had George veel pech met een lekke band en een verkeerde pitstop, waardoor de winst door zijn vingers glipte. Het is te hopen voor hem dat hij volgend jaar meer geluk zal hebben.

Waarom George Russell naar Mercedes gaat

In 2018 won George Russell het Formule 2-kampioenschap na een strijd met Lando Norris en Alexander Albon die het hele seizoen duurde. Het jaar daarop kreeg Russell een stoeltje in de onderpresterende Williams. Hij liet al vaker zijn kwaliteiten tijdens de kwalificaties zien, wat hem de bijnaam Mr. Saturday opleverde. Bij Williams is hij nog nooit verslagen door een teamgenoot in de kwalificatie. In de GP van Hongarije dit jaar wist hij voor het eerst de goede vorm op zaterdag om te zetten in zijn eerste punten voor het team. Bij Mercedes zal hij in 2022 voor het kampioenschap gaan.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie