De winter leek weer lang te duren, maar aankomend weekend kunnen we genieten van de eerste race van het Formule 1-seizoen 2019. Een aantal regelwijzigingen moet ervoor zorgen dat de races en het kampioenschap spannender worden. Maar waar moet je precies op letten tijdens het aankomende seizoen? Dit zijn een aantal spannende verhaallijnen die je dit jaar kunt gaan volgen.

Vettel vecht op twee fronten

Er wordt vaak gezegd dat je teamgenoot je grootste rivaal is. Vorig jaar was dat voor Vettel niet het geval, aangezien Räikkönen vooral als stormram werd gebruikt door Ferrari. Daardoor kon Vettel zich volledig richten op de strijd tegen Hamilton. Dit jaar zit Charles Leclerc echter in de andere Ferrari-auto. Hij zal zich willen bewijzen in het nieuwe team. En dat zal ook wel moeten, want de verwachtingen voor dit talent zijn hoog. Vettel zal dit jaar dus zowel voor zijn plek in het team moeten vechten als voor de wereldtitel. Hamilton was in bloedvorm toen hij eind november het seizoen afsloot. De Brit heeft een minder gevaarlijke teamgenoot in de vorm van Valtteri Bottas. Hamilton zal dus het seizoen ingaan met maar één doel voor ogen: voor de zesde keer de coureurstitel pakken.

Verstappen als leider bij Red Bull

Verstappen wordt nog altijd gezien als hét jonge talent van de Formule 1. En dat klopt, want hij is nog maar 21 jaar. Maar het nieuwste talent is hij zeker niet. Dit jaar begint hij aan zijn vijfde F1-seizoen en hij zal dan ook voor het eerst de duidelijke rol als eerste rijder binnen het team krijgen. Red Bull maakt er geen geheim van dat ze liever nog even hadden gewacht met het promoten van Gasly. Verstappen zal zich dus als leider in het team moeten profileren. En daarvoor mag hij nog wel wat volwassener en verstandiger worden dan vorig seizoen.

Het seizoen van de rookies

Maar liefst vier nieuwelingen verschijnen aankomende zondag aan de start in Australië. Giovinazzi (Alfa Romeo), Albon (Toro Rosso), Russell (Williams) en Norris (McLaren) hebben dit jaar voor het eerst een F1-stoeltje bemachtigd. Zij brengen daardoor de gemiddelde leeftijd van de coureurs omlaag naar 26 jaar. Maar ook Kubica zou je kunnen beschouwen als een rookie. De Poolse coureur rijdt dit jaar voor Williams, maar is door een rally-ongeluk negen jaar afwezig geweest. Al deze coureurs zullen onderling gaan uitvechten wie de beste nieuweling van dit seizoen gaat worden.

Ricciardo moet winnen in de middenmoot

Dit seizoen gaan we Daniel Ricciardo voor het eerst in een F1-auto zien die niet bij de overkoepelende Red Bull-organisatie hoort. Vorig jaar was Renault de beste middenmoot-auto. Als Ricciardo dit jaar lager dan de zevende plek eindigt, zou je het seizoen voor hem een teleurstelling kunnen noemen. Maar dan zal hij niet weer constant geplaagd moeten worden door de onbetrouwbare Renault-motor. Ook zal hij het moeten opnemen tegen een aantal sterke coureurs die dit jaar in de middenmoot rijden. Räikkönen rijdt dit jaar voor Alfa Romeo en is ondanks zijn leeftijd nog altijd gedreven en snel. Zijn teamgenoot Hulkenberg heeft ook al heel wat teamgenoten overleefd en zal niet bang zijn voor Ricciardo. En tot slot zullen de rookies ook niet zomaar aan de kant gaan als ze de Renault met nummer 3 in hun spiegels zien.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)