Dit weekend staat de GP van Mexico op het programma. Op het Autódromo Hermanos Rodríguez maken de F1-teams zich op voor een raceweekend dat anders is dan alle andere. Wat kunnen we verwachten van de top drie-teams? Wat vindt Max Verstappen van de Mexicaanse GP? En hoe kan Bottas zijn teamgenoot Hamilton nog van zijn zesde wereldtitel houden?

Mercedes krijgt het lastig in Mexico

De verwachting is dat Mercedes het zwaar gaat krijgen in Mexico. Het circuit ligt op grote hoogte waar de Mercedes doorgaans niet goed presteert (denk aan GP van Oostenrijk). Toto Wolff ziet niet zomaar weer een één-tweetje gebeuren voor Mercedes.

‘We weten dat de vier resterende races niet makkelijk worden, met name de Mexicaanse GP. Onze auto past gewoon niet echt bij deze baan en de hoogte ervan. We zullen er alles aan doen om de schade te beperken’, zegt Wolff in Mercedes’s vooruitblik op de GP van Mexico.

Een ouderwets snelle McLaren in Mexico?

Het toekomstige klantenteam van de Duitse renstal, McLaren, kan zomaar eens de verrassing van het weekend worden. Doorgaans presteert de Renault-motor goed in Mexico, dat was merkbaar de afgelopen twee jaar bij Red Bull. Als McLaren ook aerodynamisch zijn zaakjes op orde heeft, kunnen ze misschien een aanval wagen op de top drie-teams. Teambaas van McLaren, Andeas Seidl, vertelt dat McLaren voor de laatste vier races updates meeneemt voor de auto.

‘Onze focus blijft liggen op het maximaliseren van de kansen om punten te scoren door te werken op het circuit en in de fabriek. We zullen hard werken op vrijdag om ons aeropakket op zaterdag en zondag te optimaliseren’, zegt Seidl op McLaren’s eigen website. Wat in het voordeel werkt voor teams als McLaren, is de ijle lucht (klik maar voor een uitleg).

Kampioenschapsscenario’s voor Bottas en Hamilton

Dit weekend kan ook het coureurskampioenschap beslist worden. Na Suzuka blijven er nog twee kanshebbers over, Hamilton en Bottas. Die laatste zal het moeilijk krijgen om nog kampioen te worden. Dit zijn de scenario’s waarin Hamilton kampioen kan worden.

Kampioenschapskansen voor Hamilton
– Hamilton P1 met snelste ronde – Bottas P3 of lager
– Hamilton P1 zonder snelste ronde – Bottas P4 of lager
– Hamilton P2 – Bottas minstens P7 of lager
– Hamilton P3 met snelste ronde – Bottas P8 of lager
– Hamilton P3 zonder snelste ronde – Bottas P9 of lager
– De resterende GP’s minstens 40 punten halen. Dan kan Bottas hem niet meer inhalen (Hamilton haalt gemiddeld 80,5 punten per vier races)
– Gelijk eindigen met Bottas
Dan wordt er gekeken naar het aantal overwinningen waarbij Bottas, Hamilton niet meer kan inhalen

Kampioenschapskansen voor Bottas:
– Gemiddeld 17 punten per race uitlopen op Hamilton
– Hamilton krijgt om wat voor reden dan ook twaalf strafpunten op zijn licentie en mag een race niet meedoen. Hierdoor kan Bottas 26 punten inlopen en is er nog alles mogelijk
– Lewis Hamilton wordt per ongeluk aangereden door Greta’s Tesla bij een protest voor het milieu en kan het F1-seizoen 2019 niet afmaken

Vooruitblik van Max Verstappen op GP van Mexico 2019

‘Ik kijk uit om naar Mexico te gaan, want de laatste twee jaren waren erg speciaal met twee keer een zege. Ik geniet ervan om er te rijden, omdat het circuit erg anders is. Het ligt op grote hoogte waardoor er weinig grip is. De bochten zijn ook erg technisch, dus je moet goed je best doen om ervoor te zorgen dat je daar het beste uithaalt. Normaal gesproken is het een goede baan voor ons, maar ik verwacht dat we het er dit jaar moeilijk gaan hebben vanwege de snelheid van Ferrari. Maar ik denk dat we er een erg goede race kunnen hebben’, zegt Verstappen.

Weersverwachting voor de GP van Mexico 2019

Het lijkt er op dit moment op dat er geen regen gaat vallen op de momenten dat de auto’s op de baan zijn. De regen komt pas rond het lokale avonduur wanneer de teams al lang en breed de spullen hebben ingepakt. Jammer, dat had de GP van Mexico nog een extra dimensie kunnen geven.

TopGears voorspelling voor de GP van Mexico 2019

01. Max Verstappen
02. Charles Leclerc
03. Alexander Albon

Data en tijden van de GP van Mexico 2019

Circuit: Autódromo Hermanos Rodríguez / Maxico
Locatie: Mexico-stad, Mexico
Afstand: 4,438 kilometer
Ronde record: 1:18:741 (Valtteri Bottas, Mercedes-AMG F1, 2018)

Vrijdag 25 oktober 2019
1e vrije training: 17:00 – 18:30 uur
2e vrije training: 21:00 – 22:30 uur

Zaterdag 26 oktober 2019
3e vrije training: 17:00 – 18:00 uur
Kwalificatie: 20:00 – 21:00 uur

Zondag 27 oktober 2019
Race: 20.10 – 22.10 uur

Bron: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)