Formule 1 keert dit jaar voor de derde keer terug naar het circuit aan de Kaspische Zee. Omdat de race in 2016 onder de noemer van de GP van Europa werd verreden, is dit pas de tweede keer dat we een GP van Azerbeidzjan zien. Hier kun je op letten tijdens deze tweede editie.

Onwaarschijnlijke resultaten

Perez wist, ondanks een weinig spannende race, in 2016 een verrassende podiumplaats te bemachtigen. De race van vorig jaar was wel een spektakelstuk aan onvoorspelbaarheid en onverwachte resultaten. Door problemen met vrijwel alle coureurs van Red Bull, Ferrari en Mercedes wist Ricciardo vanaf de vijftiende positie alsnog de winst te pakken. En zelfs Stroll (ja, die je altijd achteraan ziet hobbelen) eindigde op het podium. Zorg dus dat je zondagmiddag vrij bent, deze race wil je niet missen. En anders neem je maar vrij.

Crashes

Dit stratencircuit heeft het smalste stuk van alle F1-circuits en overal staan de muren klaar om elk klein foutje van de coureurs liefdevol op te vangen. Vooral als de strijd hevig wordt, kunnen de coureurs zich nogal eens verkijken op de breedte van het circuit. Vorig jaar werd de race zelfs even gestaakt omdat er te veel stukken koolstofvezel op de baan liggen.

Podium voor Verstappen

In zijn huidige vorm valt een goed resultaat voor Verstappen in de categorie onverwachte resultaten. Na zijn onstuimige inhaalacties tijdens de GP van China zal hij zich even achter zijn oren hebben gekrabd. Hij heeft hierna zijn rust kunnen pakken en zal weer fris aan de start in Bakoe staan. Op naar het podium.

TopGear’s voorspelling voor de GP van Azerbeidzjan

1. Sebastian Vettel
2. Max Verstappen
3. Lewis Hamilton

De GP van Azerbeidzjan in feiten en cijfers

Lengte: 6,0 kilometer
Aantal bochten: 20
Aantal ronden: 51
Meeste overwinningen: Daniel Ricciardo (1)
Ronderecord: 1:43,441 – Sebastian Vettel, Ferrari, 2017
Bandenkeuze: Soft – Supersoft – Ultrasoft

Data en tijden van de GP van Azerbeidzjan

Vrijdag 27 april 2018
1e vrije training: 11:00 – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 – 16:30 uur

Zaterdag 28 april 2018
3e vrije training: 12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur

Zondag 29 april 2018
Race: 14:10 – 16:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie