Voorbeschouwing van de GP van Brazilië 2017

Wie strijdt nu nog om welke plek in het F1-kampioenschap?

Voorbeschouwing van de GP van Brazilië 2017
Foto('s): Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton zorgde er in Mexico voor dat zijn voorsprong zo groot werd dat niemand hem in de laatste twee races meer kan inhalen. Dat betekent echter niet dat er nergens meer om gestreden wordt. Achter Hamilton zijn er nog genoeg coureurs die een plekje op willen schuiven in het kampioenschap voordat er in Abu Dhabi met de geblokte vlag wordt gezwaaid.

Het gevecht om de tweede plek

Sebastian Vettel leidde het grootste gedeelte van het seizoen dit kampioenschap.  Maar in plaats van zijn vijfde wereldtitel te vieren, moet hij nu in zijn spiegels kijken om te zorgen dat Bottas niet zijn tweede plek afpakt. De voorsprong op de Mercedes-coureur bedraagt nu nog maar vijftien punten en twee races zijn meer dan genoeg om dat verschil te overbruggen. Om te zorgen dat Mercedes niet voor de vierde keer op rij één en twee wordt in het kampioenschap, moet Vettel dus sowieso op het podium eindigen.

Alles of niets voor Verstappen

Zelfs Max Verstappen heeft nog reden om te blijven vechten. Waar hij zijn concurrenten in de verte zag verdwijnen terwijl hij langs de kant stond, ziet hij door de goede resultaten nu weer een Ferrari aan de horizon verschijnen. In het totaal zijn er in twee races nog 50 punten te behalen. Het is misschien een zware opdracht, maar aangezien Max niks meer te vrezen heeft van de nummer zeven, kan hij met een ‘alles of niets’ mentaliteit gaan racen. En we weten dat Max in die situaties op zijn best is. Om vierde te worden moet hij alles winnen en Ricciardo twee keer uitvallen. De vijfde plek is dus iets realistischer.

De strijd achteraan het veld

Als we verder naar achteren gaan in het kampioenschap, zien we ook nog genoeg gevechten die niet beslist zijn. Perez en Ocon vechten (soms iets te letterlijk) al het hele seizoen om de beste coureur te worden bij Force India. Nu Force India verzekerd is van de vierde plek in het constructeurskampioenschap, mogen de coureurs vrijuit tegen elkaar racen. Dat wordt gegarandeerd spektakel. Het verschil tussen Toro Rosso (53), Renault (48) en Haas (47) bedraagt slechts zes punten. De strijd om de zesde plek kan dus ook nog alle kanten opgaan. En al deze teams willen het extra geld dat hiermee gepaard gaat. Wie zei dat het seizoen al over was?

Voorbeschouwing van de GP van Brazilië 2017Foto('s): Ch1902

De GP van Brazilië in feiten en cijfers

Lengte: 4,3 kilometer
Aantal bochten: 15
Aantal ronden: 71
Meeste overwinningen: Alain Prost (6)
Ronderecord: 1:11.473 – Juan Pablo Montoya, Williams, 2004
Bandenkeuze: Medium – Soft – Supersoft

Programma Formule 1 in São Paulo

Vrijdag 10 november 2017
1e vrije training: 13:00 – 14:30 uur
2e vrije training: 17:00 – 18:30 uur

Zaterdag 11 november 2017
3e vrije training: 14:00 – 15:00 uur
Kwalificatie: 17:00 – 18:00 uur

Zondag 12 november 2017
Race: 17:00 – 19:00 uur

Reacties
  1. Clark Sun zegt op 12 november 2017 om 13:48:

    Vettel gaat die 2de plek gewoon bemachtigen. En Raikönnen (wel een ‘7’ waar Max van te vrezen heeft) gaat die 5de plaats echt niet weggeven.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken