Waarschuwing, komend weekend is er een extra grote kans op déjà vu. Voor het tweede achtereenvolgende weekend stappen de coureurs in hun F1-auto’s om het tegen elkaar op te nemen op de Red Bull Ring. Nu zal Verstappen geen problemen hebben met een exacte herhaling van vorige week. Toch zal het allemaal niet precies hetzelfde lopen als de saaie GP van Stiermarken. De grootste verandering voor komend weekend zijn de banden.

Om de race op te leuken neemt Pirelli een stap zachtere compound banden mee voor de GP van Oostenrijk. Wat vorige week de medium band was, zal dus nu de harde band zijn en de zachte banden worden de mediums. De harde band van vorige week vervalt en de zachte band is een stukje zachter dan de vorige race. Snap je het nog? Hoeft ook niet. Het belangrijkste is dat de auto’s sneller zullen gaan en de banden harde zullen slijten. Waar we vorige keer een één-stop-strategie zagen, zullen de auto’s komend weekend waarschijnlijk twee keer de pitstraat moeten bezoeken.

Ook is er voor zondag weer veel regen voorspeld

Dat hebben we vaker gezien en we laten ons niet weer in de maling nemen door de weergoden. Toch lijkt een natte race de enige manier te zijn waarop we een verrassend resultaat voor komend weekend kunnen zien. Verstappen won zó dominant de race dat een compound zachter niet verschil zou moeten maken.

Als Hamilton nog een dreiging wil vormen voor de Nederlander zal Mercedes opeens heel veel tempo uit de hoge hoed moeten toveren. Eerder zei Mercedes geen updates meer uit te gaan voeren aan hun auto van 2021. De teambaas van Red Bull, Christian Horner, durfde dit te betwijfelen en vermoedt blufpoker. We gaan het zondag zien.

Data en tijden van de GP van Oostenrijk 2021

Vrijdag 2 juli 2021
1e vrije training: 11:30 uur – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur

Zaterdag 3 juli 2021
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 4 juli 2021
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)