Het Rode Varken, of Rote Sau in het Duits was de bijnaam van de Mercedes 300 SEL waarmee het merk in 1971 aan de start van de 24 Uur van Spa verscheen. Het enorme ding viel nogal uit de toon tussen de kleinere Ford Escorts, BMW 2800 CS’jes en Alfa Romeo 1300 GTA Juniors. Toeschouwers en concurrenten vonden het hilarisch.

En toch presteerde de auto niet slecht, het was immers destijds de snelste sedan ter wereld. Er zijn zelfs mensen die beweren dat de 300 SEL had gewonnen, als hij door zijn gewicht niet telkens moest stoppen voor banden en benzine. Aankomend weekend eert Mercedes het biggetje met een nieuwe kleurstelling op de F1-auto.

De F1-auto van Mercedes krijgt een rode neus in België

Tijdens de GP van België kleurt de neus van de F1-auto van George Russell en Lewis Hamilton rood om het Rode Varken te eren. Het F1-team laat op Twitter alvast zien hoe de auto eruit gaat zien. Naast de kleur van de Mercedes 300 SEL, geven ze de wieldop vóór het design van de vijfspaaksvelgen onder de langeafstandsracer.

Lees ook: TopGear rijdt in de Mercedes 300 SEL 6.3

‘De Mercedes-AMG W13 E Performance ontmoet onze 300 SEL 6.8 AMG, de “Red Pig”. Twee gamechangers van heden en verleden, verenigd in een speciale kleurstelling om samen 55 jaar AMG te vieren’, meldt het F1-team. Hopelijk hebben ze met deze speciale kleurstelling meer geluk dan de speciale witte livery in 2019.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)