Dit is toch wel een erg bijzondere auto. Maak kennis met de Aston Martin Vanquish Zagato Volante. Een zeer zeldzame auto, waar er maar 99 van gebouwd zijn. Deze auto is een combinatie van de Britse coolheid van James Bond en Italiaanse verfijning van Zagato.

Een historische samenwerking

De samenwerking van Aston Martin en Zagato gaat al zo’n vijftig jaar terug en uit die samenwerking zijn al meerdere pareltjes ontstaan. Nu besloten de Britse sportwagenfabrikant en het Italiaanse designhuis opnieuw de handen ineen te slaan en daaruit ontstond de Aston Vanquish Zagato. Dit is de open variant: de Aston Martin Vanquish Zagato Volante.

Wat voor motor heeft de Vanquish Zagato Volante?

De Zagato Volante beschikt over een 5,9-liter V12, die een angstaanjagende 600 pk produceert. Hierdoor zit deze schoonheid in 3,7 seconden op de 100 km/u en accelereert hij met gemak door tot zo’n 325 km/u.

Bij het zien van de achterkant wordt zelfs Jennifer Lopez stil. Overal om en rond de auto, van het interieur tot in de achterlichten zelf, is heel subtiel de ‘Z’ van Zagato verwerkt.

Ons koopadvies is zeer positief

Dit specifieke exemplaar, één van de 99, heeft zo’n 100 kilometer gelopen en het gaspedaal is dus waarschijnlijk nog nooit goed ingetrapt. Nu is deze Vanquish Zagato op zoek naar iemand die dat wel gaat doen.

Wil jij deze… oh wacht, natuurlijk wíl je hem. Kún jij deze Aston Martin Vanquish Zagato Volante kopen? Hou je vast, hij kost 1.125.000 euro. En dan mag jij je de gelukkige eigenaar noemen van een van de slechts 99 Vanquish Zatago Volantes op aarde.

Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 6 november 2018 geschreven:

    Nou, toch maar niet! Dat interieur is nogal vreemd gekleurd en niet erg chique en die gebolde moterkap niet zo fraai.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie