Wat je ook vindt van de Bentayga en zijn… controversiële styling, je kunt niet ontkennen dat hij op Bentley-gebied de meest praktische keuze is. Dat wordt hier maar weer eens bevestigd: een Bentley met caravan komen we niet elke dag tegen.

De Bentayga is dan ook de eerste auto van het merk waarop een trekhaak kan worden geleverd. Het leek Bentley een mooie reden om op het concours van Pebble Beach deze combinatie te parkeren.

Doe mij ook een Bentley met caravan

Ja, die gedachte begint ons ook langzaam te bekruipen – we geven het toe – bij het zien van dit aantrekkelijke plaatje. De Bentayga is gekoppeld aan een Bowlus Road Chief Lithium+ travel trailer; het woord caravan weigeren ze te gebruiken. De maker van het glimmende geval noemt het ‘een van de meest geavanceerde, lichtgewicht en luxueuze reistrailers ter wereld’. Laten we zeggen dat twee van die kenmerken ook opgaan voor de Bentayga.

Het is niet dat de SUV zich hoeft in te spannen. De Bentayga heeft standaard vierwielaandrijving en een monsterlijke W12-motor met 608 pk. Zelfs met tegenwerkende aerodynamica durven we wel te stellen dat deze opvallende combinatie zich met aanzienlijke snelheid over de snelweg kan bewegen. Waarmee ons grootste, gepatenteerde TopGear-bezwaar tegen de sleurhut meteen verleden tijd is. Mits je in een land rijdt waar zo’n snelheid is toegestaan, natuurlijk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)