Het is een tijdje rustig geweest met racegames. Al te lang moeten we het doen met de versleten schijfjes in onze consoles die je elke 30 minuten moet omdraaien. Daar gaat verandering in komen. We weten straks niet meer aan welke racegames van 2017 we onze tijd eerst moeten besteden. Er zit maar één ding op: vaarwel alle andere dingen in het leven.

Dirt4 – Nu uit

Al jarenlang is Dirt de autoriteit op het gebied van rallygames. Dirt 4 is de meest uitgebreide versie tot nu toe. Modder omhoog gooien doe je in Zweden, Australië, Spanje, Zweden, Californië en Wales. En dat allemaal vanuit je luie gamestoel.

Farming Simulator 18 – Nu uit

Modder omhoog gooien in Dirt 4 is natuurlijk leuk, maar het echte offroad-werk komt pas in Farming Simulator 18. Klim op je agrarische monster en beuk over alle boerenwegen. Maar liefst vijftig voertuigen staan in dit epos tot je beschikking. Het is tijd om te oogsten.

Micro Machines World Series – 21 juni

Je racet in kleine autootjes met grote wapens tegen je vrienden door bijvoorbeeld de keuken, de tuin of de schuur. Het spel biedt kort vermaak om in je uppie te spelen, maar met meer mensen achter één scherm is het uren hilariteit. Nog maar een paar nachtjes slapen voordat het plezier kan beginnen.

F1 2017 – 25 augustus

Traditiegetrouw is F1 2017 mosterd na de maaltijd. Het liefst stap je direct bij de aftrap van het F1-seizoen in de gloednieuwe neerwaartse-drukmachines. Naast mosterd zet Codemasters ook ketchup op tafel; lekker. De ontwikkelaar stopt twaalf klassieke F1-auto’s in het spel.

Project Cars 2 – 22 september

Dit spel is in samenwerking met echte testrijders ontwikkeld. Project Cars 2 belooft dus ook een super realistisch spel te worden. Normale auto’s en raceauto’s zijn allemaal te rijden in deze simulator. Naast de nieuwste raceauto’s, kun je ook in legendarische oude versies stappen.

Forza Motorsport 7 – 3 oktober

De beelden van de eerste trailer zijn direct uit Forza Motorsport 7 geplukt en het ziet er deksels goed uit. De ruitenwisser op de voorruit bibbert fijn mee met de luchtstroom en zelfs de druppels op de voorruit kun je tellen. Ook niet geheel onbelangrijk: dat geluid.

Need for Speed Payback – 10 november

Denk terug aan de oude versies van Need for Speed Underground en er komen een aantal dingen in je op: de muziek, de foute bakken en de super-cliché verhaallijn. En eerlijk: iedereen zou zwaar teleurgesteld zijn als de nieuwe Need for Speed Payback niet gevuld is met clichés, slechte oneliners en voorspelbare scenario’s.

Gran Turismo Sport – Eind 2017

Sinds de komst van de PlayStation 4 is er geen Gran Turismo meer in de winkel verschenen. Na maanden onzekerheid lijkt het einde nu eindelijk in zicht. Een concrete releasedatum noemt Polyphony Digital nog niet, maar een grote groep spelers heeft al mogen proeven van de gesloten proefversie. En dat belooft veel goeds.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)