Bij elk nieuwsbericht over een Audi RS-model trekken afgunstige toetsenbordkrijgers direct ten strijde om aan te stippen dat de auto populair is onder ramkrakers. ‘Wordt toch alleen maar gestolen’, en ‘hier zullen ramkrakers blij mee zijn’.

Maar is dat eigenlijk wel zo? Hoe vaak wordt een Audi RS 6 of RS 4 nou eigenlijk gestolen? We duiken de statistieken in. En wat blijkt? Volgens de cijfers van Aanpak voertuigdiefstal valt het alleszins mee. In Nederland tenminste.

Aantal gestolen RS’en in Nederland

In de eerste maanden van dit jaar werd er slechts één Audi RS 6 en één RS 4 meegenomen zonder te vragen. Geen enkel ander RS-model komt terug in de statistieken. Van de Audi S8, S7 en S6 werd allemaal één exemplaar gejat. Vier keer werd de S4 meegenomen en de S5 drie keer.

En de jaren daarvoor?

In zowel 2016 als 2017 pikte het boevengilde slechts twee keer een RS 6. Per jaar verdween slechts één Audi RS 4. Alleen de S6 werd in 2016 acht keer gestolen. In 2017 weer slechts één keer. Het valt dus allemaal reuze mee – al zijn er natuurlijk überhaupt niet zo heel veel RS’jes in omloop in ons land. Vermoedelijk trekken de boefjes hun ramkraakmobielen vooral uit omliggende landen.

Advertentie

Reacties

  • Semjon heeft op 31 juli 2018 geschreven:

    aaand … two days after this article my RS4 B7 got stolen in The Hague …

    Reageer
  • Crep heeft op 19 juli 2018 geschreven:

    Je moet het wel in perspectief zien t.o.v. het aantal rijdende (R)S modellen ten opzichte van de niet (R)S modellen. In Nederland komen ook minder (R)S modellen voor dan in Belgie en Duitsland. Dan kan het uiteindelijk toch nog relatief veel gestolen (R)S modellen zijn.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie