Elvis Presley was dol op de auto’s van Cadillac. Hij zou er in zijn leven zelfs meer dan 200 hebben gehad. Kun je nagaan hoe hoog de teller nu had gestaan als hij nog had geleefd. Als hij tenminste niet op een eiland zit met 2Pac en Biggie. Door het grote aantal Cadillacs is het dus net iets minder bijzonder om een exemplaar van meneer Presley te bezitten, maar deze Cadillac heeft iets wat alle andere niet hebben.

Het schijnt dat dit de enige auto is die ooit daadwerkelijk op naam van Elvis Presley zelf stond. Zelfs de auto’s in het museum van Elvis Presley hebben geen kentekenbewijs met de naam van The King erop. Deze Cadillac Fleetwood Brougham uit 1975 staat momenteel in Zweden, waar ze dol zijn op oud Amerikaans spul en grote vetkuiven. De teller staat op 1.725 mijlen, wat nog geen 3.000 kilometer is.

De Cadillac van Elvis Presley was *kuch* BOMVOL

Elvis vinkte extraatjes aan zoals banden van het merk Vogue (met een hippe witte streep op de wang), een zonnedak en een Goddess-beeldje op de motorkap. De totaalprijs van de Fleetwood Brougham was 12.512 dollar, wat nu ongeveer 65.000 dollar of 56.000 euro zou zijn. Alsnog geen gekke prijs per litertje motorinhoud: de V8 is 8,2 liter groot en het vermogen schatten we op ongeveer 10 pk. Afgerond naar boven. Dit grapje zit er inderdaad in om de Amerika-gek van de redactie boos te maken. [edit: Gelukt! Geen snacks voor jou op de komende borrel.]

Volgens de verkoper moet je de Cadillac van Elvis Presley zien als een projectauto, waarmee ze willen aangeven dat je geen perfecte showroomstaat hoeft te verwachten. Van een afstandje ziet het er allemaal redelijk goed uit, maar van dichtbij zie je zaken als een gebarsten stuur en vinyl dat niet meer in goede staat is. Sowieso heeft de auto een beurtje nodig voordat je ermee kunt rijden.

Het bieden is al begonnen en de veiling loopt vandaag af. De winnaar ontvangt naast de auto een ingelijste, 14-karaats gouden sleutel, historische foto’s van de auto die op verschillende locaties wordt tentoongesteld en een groot decor van Elvis’ huis in Memphis, Graceland. Voor het geval je de auto in zijn volle rock-‘n-roll-glorie wilt laten zien. Het hoogste bod loopt op het moment van schrijven in de 30.000 euro.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie