Je zou zeggen: de Nürburgring is de Nürburgring en er kan er maar ééntje de snelste tijd hebben. Je hebt namelijk verschillende punten om te beginnen en te stoppen met meten. Eerder schreven we alle combinaties van de Nürburgring al eens op. Manthey-Racing ging aan de slag met de vorige generatie Porsche 911 GT3 RS om hem nog iets sneller te maken rond de Nürburgring.

Het resultaat van alle moeite? Ongeveer een seconde, als je de genoemde tijd van Manthey naast de standaardtijd zet. Niet heel indrukwekkend. Maar Manthey-Racing noemt de tijd mét het laatste stukje asfalt voor de bocht T13. Porsche meet het stukje zonder. Hou de twee gelijke metingen naast elkaar, en dan is de 911 GT3 RS MR ineens ruim 6 seconden sneller.

De rondetijd

De Porsche 911 GT3 RS MR rondt de Nürburgring in 6 minuten en 49,656 seconden, als je de meetmethode van Porsche hanteert. Of 6 minuten en 54,340 seconden als je de volledige ronde meet. Manthey monteert nieuwe instelbare dempers, nieuwe remblokken, remleidingen, magnesium wielen, een paar aerodynamische delen en nieuwe spoilerpoten.

Hieronder zie je de beelden van de ronde van Manthey-Racing. Porsche-coureur Kévin Estre smijt de auto rond de Groene Hel alsof zijn leven ervan afhangt. Zeker in de bochten rond Wippermann (05:00), het deel voor de YouTube-bocht Brünnchen, springt de coureur zonder angst over de kerbstenen.

Porsche 911 GT3 RS MR vliegt over de Ring

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)