Splitscreenen op de console maakt een kleine comeback. Naast Gran Turismo kun je nu ook in F1 2020 met z’n tweeën achter één scherm racen. Alleen: wie gaat er nou twee racestuurtjes kopen? Het knuppeltje op een controller leent zich niet goed voor het maken van precieze stuurbewegingen; het is of volledig sturen of niet. Prima als je wilt driften, want daarbij stuur je toch voornamelijk met het gaspedaal, maar irritant als je gewoon wilt racen.

Dit stuurtje voor op de PS4-controller is een mooie oplossing. Je kunt de tekeningen gratis downloaden en zelf 3D-printen, of je haalt een geprint exemplaar op Etsy. Op Amazon en AliExpress zijn ze ook te vinden voor vergelijkbare prijzen. Het principe werkt hetzelfde als het stuurhuis in een auto. Met je duimen beweeg je een tandwiel op een tandheugel, die het knuppeltje naar links en rechts laat bewegen. Door de vertanding kun je de stuurbeweging nauwkeuriger afstemmen.

Het stuurtje voor op de PS4-controller kost in de meeste gevallen iets van een tientje, dus dat is goed te doen. In de video hieronder zie je dat het nog best wel prima werkt. Zo effectief als een echt racestuur is het uiteraard niet, maar je bespaart dan ook een paar honderd euro. Oh, en er zijn ook genoeg Xbox-versies te vinden.

Stuurtje voor op de PS4-controller

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear