We hebben al uitgebreid afscheid genomen van de Subaru WRX STI. En geloof ons, we willen het achter ons laten, maar telkens als we denken dat we onze laatste traan gelaten hebben, worden de wonden weer opengereten.

Dit keer door de Subaru WRX STI Series Gray. De speciale uitvoering komt naar Amerika en ziet er, voor een WRX, bijzonder chique uit in de kleur Cool Gray Khaki. Geen felblauwe kleur en gouden velgen dus. De Subaru WRX STI Series Gray mocht zich tijdens het Subaru Tecnica International Boxerfest in Washington voorstellen aan het publiek.

Subaru maakt 1.000 exemplaren van de Series Gray, waarvan 750 WRX’en en 250 WRX STI’s. De Subaru WRX STI Series Gray krijgt de standaard 305 pk, 19-inch wielen, Brembo-remmen en vernieuwde Bilstein-dempers. De overmaatse achterspoiler ontbreekt niet, uiteraard.

De prijs van de Subaru WRX STI Series Gray

Alsof het hebben van een Boxerfest, het nog kunnen bestellen van WRX STI’s óf het krijgen van een speciale uitvoering nog niet jaloersmakend genoeg is, moet je de prijs even horen. Een zeer bescheiden 28.000 euro voor de WRX en 34.000 euro voor de WRX STI. Ja, ook deze mag in ons terugkerende segment: ‘Amerikaanse auto’s die we graag in Nederland zien tegen Amerikaanse Prijzen’. Afgekort AADWGINZTAP, als je dat makkelijker vindt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)