Tesla maakt zich op om het Nürburgringrecord voor de snelste elektrische vierdeurs bij Porsche weg te graaien. Ze zouden het zelfs deze week al doen, maar de plannen lopen iets anders. Daarom laat Tesla eerst een ander record sneuvelen. Elon Musk tweet dat de Tesla Model S de snelste vierdeurs ooit op het circuit van Laguna Seca is.

Hierbij is belangrijk om je te realiseren dat het woordje ‘elektrisch’ ontbreekt, wat zou betekenen dat de Model S sneller is dan bijvoorbeeld een BMW M5 of een Mercedes-AMG E 63 S, mits die auto’s ooit een officiële tijd hebben neergezet. Een video en een rondetijd volgen morgen, tweet Musk.

En het Nürburgringrecord voor de Model S dan?

Een Tesla Model S op Nederlandse platen is al gespot bij de Groene Hel, maar een record zit er deze week nog niet in. Volgens Elon Musk kijkt het team deze week vooral naar veiligheid. Voornamelijk Flugplatz, een plek waar je na een hobbel snel moet remmen en waar de auto heel licht wordt, vormt een uitdaging voor de Tesla Model S.

Voormalig F1-coureur Nico Rosberg bood Musk op Twitter aan om het rondje in de Tesla Model S te doen. Elon reageerde positief, waarna het gesprek stilviel. Of de eenmalig wereldkampioen daadwerkelijk de elektrische sedan rond de Ring gaat slingeren, horen we waarschijnlijk volgende week.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)