De prijs van een SUV is altijd een uitstekend argument om te roepen dat je beter de hatchback-variant kunt nemen. Niet dat er ooit ook maar iemand naar luisterde, maar goed. Toen de T-Roc R vandaag zijn prijs kreeg, wilden we kijken hoe veel duurder (of goedkoper, maar dat lijkt ons vrij sterk) hij was dan de Golf R. Helaas was de snelste Golf nergens te bekennen in de configurator, net als de GTI.

Volkswagen Nederland bevestigt aan TopGear dat de Volkswagen Golf R inderdaad niet meer leverbaar is. De reden is simpel: over twee dagen trekt Volkswagen het doek van de langverwachte Golf 8 en daarom zijn ze alvast aan het afbouwen met de huidige generatie. De normalere versies van de Golf kun je overigens wel gewoon bestellen.  Wil je nu per se een Volkswagen met 300 pk, dan kun je voor de T-Roc R gaan.

Of je moet heel eventjes wachten. De Volkswagen Golf 8 R komt namelijk al vrij snel. ‘We staan aan de vooravond van de onthulling van de achtste generatie van de Golf, welke volgend jaar zomer ook weer beschikbaar zal zijn als R’, meldt een woordvoerder van Volkswagen. Tegen Forbes zei een woordvoerder eerder dat de Golf R een korte sabbatical zou nemen, maar dit is wel erg kort. Normaal kan er best twee jaar tussen de introductie van de normale en de snelle versie van een auto zitten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)