Soms zijn ongevallen de beste reclames voor automerken. Volvo floreert zelfs door de ongevallen van zijn klanten, maar Volkswagen kan er ook wat van. Een familie uit Frankfurt speelde de hoofdrol in deze onbedoelde VW-commercial toen ze in Oostenrijk bijna werden bedolven onder een lawine. De held in dit verhaal is duidelijk de Volkswagen T6 Multivan van deze familie.

Het dak is ingedeukt en hij is wat spiegels kwijt, maar hij heeft wel de inzittenden beschermd. En dat met niet veel meer dan blikschade en kapotte ramen. Toen de lawine het busje raakte, kantelde hij, waardoor hij met zijn wielen in de richting kwam te liggen van de helling waar de lawine vanaf kwam. ‘Da heurt’, zal ene ijverige verkoper beweren, want daardoor wist hij de meters sneeuw te weerstaan en zijn eigenaren ongedeerd te houden.

Het is misschien moeilijk te geloven, maar op een paar snijwonden na waren de gezinsleden ongedeerd. ‘We hadden geluk. Heel veel geluk. Maar ook een veilige auto’, vertelt Thomas, de eigenaar van de VW. Als ze in een kleiner en minder stabiel voertuig hadden gereden, zouden ze volgens hem nu niet meer in leven zijn.

Foto’s: Thomas K. via Bild

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)