Toeschouwers zijn er niet, maar de FIA zal tijdens de GP van Italië wel extra streng toekijken, met name in de befaamde bocht Parabolica. In de laatste bocht van het circuit liggen nu twee nieuwe sensoren die de track limits extra streng bewaken. Wie over de witte lijn gaat, gaat te ver en mag een waarschuwing of een penalty incasseren. Iets waar de coureurs rekening mee moeten houden.

De ogen zijn tijdens de 1e vrije training van de GP van Italië gericht op Ferrari. De prestaties vallen dit seizoen zwaar tegen, en de algemene opvatting is dat het team het erg lastig gaat krijgen op het circuit waar motorvermogen en snelheid belangrijk zijn. Helaas voor Vettel en Leclerc lijkt de voor de hand liggende voorspelling uit te komen: Vettel staat tijdens de 1e vrije training nét boven Latifi op de negentiende plaats. Leclerc zweeft in het midden.

Voor Verstappen is de 1e vrije training van de GP van Italië al vrij snel voorbij. Hij raakt in de slip bij de snelle Ascari-chicane, stuitert over de varkensruggetjes in de bocht en eindigt in de muur. Verstappen kan na zijn crash terug naar de pitstraat rijden. Hij kan weer naar buiten, maar mist een groot deel van de training. Albon voelt zich blijkbaar geroepen zijn plaats in te nemen en noteert de derde tijd, na Hamilton en Bottas. De korte tijd van Verstappen op de baan blijkt genoeg om P5 te pakken.

1e vrije training van de GP van Italië 2020

01. Bottas
02. Hamilton
03. Albon
04. Kvyat
05. Verstappen

Data en tijden van de GP van Italië 2020

Vrijdag 4 september 2020
2e vrije training: 15:00 uur – 16:30 uur

Zaterdag 5 september 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 6 september 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)