In de 1e training van het raceweekend op Spa-Francorchamps zat Max Verstappen nog op de hielen bij de Mercedessen. Deze training gaat het zelfs nog iets beter. Er worden vooral racesimulaties gedaan door de teams, maar in de snelle ronden die worden gereden, is Max Verstappen het snelst.

Mercedes lijkt echter nog niet de volledige snelheid te tonen. Ricciardo rijdt zijn Renault namelijk naar de tweede tijd in deze training. Hamilton komt niet verder dan de derde tijd en Bottas zakt gedurende de training zelfs naar P6 met bijna een halve seconde achterstand op Verstappen.

Tijdens de laatste vrije training die morgenochtend gaat plaatsvinden, zien we welke auto’s het snelst zullen zijn in de kwalificatie. Of wacht eventjes, en kijk gewoon de kwalificatie. Waarschijnlijk zullen dat weer de Mercedessen zijn, maar we zien tot nu toe in ieder geval dat Verstappen goed mee kan komen met het tempo van de zwarte pijlen. De afgelopen twee jaar wist Mercedes niet meer te winnen op dit circuit, dus laten we hopen dat die statistiek in het voordeel van Verstappen werkt.

2e vrije training van de GP van België 2020

01. Max Verstappen
02. Daniel Ricciardo
03. Lewis Hamilton
04. Alexander Albon
05. Sergio Perez

Data en tijden van de GP van België 2020

Zaterdag 29 augustus 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 30 augustus 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)