In de 1e vrije training waren veel coureurs aan het worstelen met de grote en gele kerbs die rond de bochten van de Red Bull Ring gelegd zijn. Mercedes wist het snelst het circuit rond te gaan en gaat daar in het begin vrolijk mee verder in de 2e vrije training.

Het eerste half uur van de training verloopt relatief rustig en de coureurs zetten enkele snelle tijden neer. Maar als er nog ongeveer een uur te gaan is verliest Max Verstappen zijn auto bij het ingaan van de laatste bocht. De auto spint en glijdt achterstevoren de bandenstapels in. De achtervleugel is doormidden en zijn rechter achterband hangt er nog met één draadje bij. Max kan gaan douchen en zich voorbereiden op de 3e vrije training.

Het meegereisde oranje publiek moet zich de rest van de tijd vermaken met de andere auto’s. En dat kunnen ze al snel doen met de volgende zware crash. Dit keer is het Bottas die met volle vaart de stapels banden gaat knuffelen. De voorkant van de Mercedes desintegreert tijdens de impact van 25 G en ook de Fin ziet zijn vrije training vroegtijdig tot een einde komen.

De training wordt alleen maar vreemder, want als de rode vlag van de Bottas-crash verdwijnt, vliegt Vettel op dezelfde plek als Verstappen van de baan. De Duitser heeft echter geluk want hij weet net voor de muur tot stilstand te komen.

De reden van alle crashes is vooralsnog niet zeker. Wellicht heeft de FIA de saaie race in Frankrijk nog een keer bekeken en besloten om willekeurige bananenschillen op de baan te gooien om het weekend spannender te maken. Wat de reden ook is, het belooft veel goeds voor de race op zondag. Als de coureurs op elk moment kunnen crashen, kan er ook van alles gebeuren.

Uitslag 2e vrije training van de GP van Oostenrijk

01. Charles Leclerc
02. Valtteri Bottas
03. Pierre Gasly
04. Lewis Hamilton
05. Carlos Sainz
06. Romain Grosjean
07. Kimi Räikkönen
08. Sebastian Vettel
09. Max Verstappen
10. Lando Norris

Data en tijden van de GP van Oostenrijk 2019

Zaterdag 29 juni 2019
3e vrije training: 12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur

Zondag 30 juni 2019
Race: 15:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)