Aan het begin van de 2e vrije training van de GP van Portugal moeten alle teams verplicht de baan op. Pirelli wil een nieuw type harde band testen, en alle teams moeten daaraan meehelpen. Omdat het een harde band is, hebben de coureurs minder grip en gelijk gaan meerdere coureurs gaan de rondte in. Het lijkt een training met wat onschuldige spins te worden, totdat Pierre Gasly ineens zijn auto langs de baan zet, met nog 42 minuten op de klok. Op het moment dat hij stilstaat, beginnen vlammen de auto te verorberen. Met een rode vlag wordt de sessie stilgelegd. De brand is gelukkig snel geblust.

We schreven al eerder dat teams elke minuut moeten benutten om data te verzamelen. Een rode vlag gooit roet in het eten, zeker als je ziet dat ze het eerste deel van de training aan Pirelli moesten schenken. Vervelend voor de teams, maar ook dat zorgt eventueel weer voor meer spektakel op de zondag. In voorgaande races merkte je al: hoe minder de teams zich konden voorbereiden, hoe spectaculairder de races. Als de auto van Gasly is opgeruimd, mogen de coureurs weer de baan op.

Vrij snel gaat het weer mis, dit keer tussen Lance Stroll en Max Verstappen. De twee hebben een aanvaring en Stroll belandt in de grindbak. Verstappen rijdt terug naar de pitsstraat. Racing Point spreekt het vermoeden uit dat Verstappen niet in de gaten had dat Stroll twee snelle rondes deed. Verstappen laat zich met meerdere krachttermen uit over de radio. De rode vlag zwaait weer en de sessie ligt weer stil om de auto van Stroll op te ruimen. Met nog minder dan 10 minuten te gaan, wordt de vlag opgeheven. Verstappen kan de sessie vervolgen, dus de schade valt mee. De wedstrijdleiding moet nog een oordeel vellen over het ongelukje tussen Stroll en Verstappen.

2e vrije training van de GP van Portugal 2020: uitslag

01. Bottas
02. Verstappen
03. Norris
04. Leclerc
05. Sainz
06. Vettel
07. Gasly
08. Hamilton
09. Ocon
10, Albon

Data en tijden van de GP van Portugal 2020

Zaterdag 24 oktober 2020
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 25 oktober 2020
Race: 14:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)