Tijdens de 3e vrije training leek het er al op dat Stroll vandaag niet meer in actie zou komen omdat hij zich niet goed voelt. Voorafgaand aan de kwalificatie maakt Racing Point bekend dat Nico Hülkenberg hem vervangt voor de kwalificaite.

Q1 en Q2

De Racing Point van Hülkenberg verlaat gelijk de pitstraat als de sessie van start gaat. Nico heeft maar iets meer dan een kwartier om het circuit te verkennen en een snelle tijd neer te zetten. Uiteindelijk blijkt dat te weinig te zijn om door te gaan naar Q2.

In Q2 proberen meerdere coureurs door te gaan op mediums, zodat ze de race ook op deze banden kunnen starten. Dit lukt de Mercedessen echter niet en zij wisselen later naar de softs. Hamilton eindigt dan boven Verstappen, maar de coureurs zitten erg dicht bij elkaar.

Q3

In de eerste snelle rondes van Q3 rijdt Verstappen een goede ronde waarin hij de twee Mercedessen verslaat. Hij staat dan op een voorlopige pole position. Maar na deze snelle rondes duiken de coureurs weer de pitstraat in om zich klaar te maken voor een tweede poging.

Tijdens die tweede rondes weten Bottas en Hamilton beide sneller te gaan dan Verstappen. Uiteindelijk is Bottas dan het snelst, met Hamilton op P2 en Verstappen moet net aan genoegen nemen met de derde plek.

Kwalificatie van de GP van de Eifel 2020

  1.  V. Bottas
  2.  L. Hamilton
  3.  M. Verstappen
  4.  C. Leclerc
  5.  A. Albon
  6.  D. Ricciardo
  7.  E. Ocon
  8.  L. Norris
  9.  S. Pérez
  10.  C. Sainz Jr.
  11.  S. Vettel
  12.  P. Gasly
  13.  D. Kvyat
  14.  A. Giovinazzi
  15.  K. Magnussen
  16.  R. Grosjean
  17.  G. Russell
  18.  N. Latifi
  19.  K. Räikkönen
  20.  N. Hulkenberg

Data en tijden van de GP van de Eifel 2020

Zondag 11 oktober 2020
Race: 14:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)