Vandaag kunnen de auto’s eindelijk weer de baan op. Gisteren werden de eerste en tweede vrije training afgeblazen, omdat er dichte mist rond het circuit hing. Deze ochtend schijnt de zon op de Nürburgring en kan de training wel gereden worden.

Gisteren hebben de teams geen data kunnen verzamelen over dit nieuwe circuit, dus moeten ze in dit uur extra hard aan de slag om data te verzamelen. Ook de dertien coureurs die nog nooit in een Formule 1-auto op dit circuit hebben gereden, kunnen nu de nodige ervaring opdoen.

Omdat de Nürburgring nog helemaal niet ingereden is aan het begin van de sessie, worden de tijden steeds sneller naarmate de training vordert. Verstappen zit constant bij de top van de tijden en staat een aantal keer bovenaan het rondetijdenbord. Alleen aan het einde van de training weet Verstappepn geen snelle ronde te rijden. Daardoor eindigt hij uiteindelijk op de vierde plek tussen de twee Ferrari’s.

Lance Stroll heeft niet meegedaan aan deze sessie, omdat hij zich niet goed voelt. Als hij niet mee kan rijden in de kwalificatie, is Nico Hülkenberg weer aanwezig om de invaller te zijn voor Racing Point. Het is echter nog niet bekend wie van de twee coureurs de kwalificatie later vanmiddag gaat rijden.

3e vrije training van de GP van de Eifel 2020

01. Valtteri Bottas
02. Lewis Hamilton
03. Charles Leclerc
04. Max Verstappen
05. Sebastian Vettel

Data en tijden van de GP van de Eifel 2020

Zaterdag 10 oktober 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 11 oktober 2020
Race: 14:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)