Net als in de eerste vrije training, zijn de tijden in deze vrije training niet vergelijkbaar met de tijden die gereden gaan worden in de kwalificatie en de race. De belangrijkste training hebben we al achter de rug die, net als VT1, werd gewonnen door Valtteri Bottas. Kan iemand de Fin in de derde vrije training uit zijn momentum halen?

Op wat installatierondes na, blijft het in het begin vrij rustig op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Noem het de kalmte voor de storm, want wanneer het straks donkerder gaat worden in het Midden-Oosten, zien we pas wat de F1-auto’s echt kunnen. Na een kwartier is het Lando Norris die als eerste een tijd neer zet. Wellicht dat dit je al een beeld geeft van hoe deze derde training verloopt.

Eindelijk wat actie op de baan

Halverwege de sessie doen ook de coureurs van de top drie teams een aantal rondes. Zij rijden allemaal op de softs, op Albon na die op de mediums rijdt. Hier rijdt Verstappen de snelste ronde, waarbij hij in de tweede en derde sector de snelste is. Ondanks zijn snelste tijd, merkt Verstappen dat het scherm op zijn stuur niet werkt. Hij zegt tegen zijn enigneer dat er overal plus 999 staat, wat natuurlijk niet de bedoeling kan zijn. Dit probleem is bij de tweede run van Verstappen verholpen.

Het blijft hierna stuivertje wisselen om de snelste tijd tussen de beide coureurs van Mercedes, totdat Ferrari vooraan mee gaat doen. Beide coureurs rijden op de mediums en zetten een goede tijd neer. Ze staan dan zo’n 0,3 seconde achter Mercedes en 0,1 seconde voor op Verstappen, terwijl de Mercedessen en Verstappen op de softs reden. Wellicht willen de rode auto’s proberen om in Q2 hun snelste ronde te rijden op de band met de gele wangen. Dan mogen ze ook de race op die banden starten.

Uiteindelijk verbetert Verstappen de snelste tijd op de softs waarbij hij 0,074 en 0,089 seconde voor Hamilton en Bottas zit. Daarachter is ook Alexander Albon sneller dan de Ferrari’s die 0,3 seconde achter zijn teamgenoot staat. Vettel is de snelste Ferrari op de mediums met een achterstand van 0,4 seconde op Verstappen.

3e vrije training van de GP van Abu Dhabi 2019

01. Max Verstappen
02. Lewis Hamilton
03. Valtteri Bottas
04. Alexander Albon
05. Sebastian Vettel

Data en tijden van de GP van Abu Dhabi 2019

Zaterdag 30 november 2019
Kwalificatie: 14:00 – 15:00 uur

Zondag 1 december 2019
Race: 14:10 – 16:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie