Gisteren was Max Verstappen de snelste coureur in de twee vrije trainingen. Voor de 3e vrije training van de GP van Bahrein 2021 is de temperatuur gelijk een stuk hoger dan gisteren. Omdat de kwalificatie en de race onder lagere temperaturen worden verreden, is het nu lastig voor de teams om relevante data te verzamelen tijdens deze sessie.

Bottas is een van de eerste coureurs die het circuit op gaat. Hij lijkt nog niet comfortabel te zijn met zijn Mercedes en rijdt slordige rondjes. Hamilton ziet er een stuk beter uit in zijn Mercedes en rijdt sterkere rondetijden dan zijn teamgenoot.

Later in de sessie koelt het iets af in Bahrein en worden er zachte banden gebruikt. Dat betekent dat de rondetijden sneller worden en we weer veel verschillende namen op P1 zien staan gedurende de training. Toch is het weer Verstappen die uiteindelijk aan het langste eind trekt en de snelste tijd noteert met een voorsprong van ruim zeven tienden op Hamilton.

De kwalificatie zal vanmiddag om 16:00 uur Nederlandse tijd starten. Dan zal iedereen laten zien wat ze echt in huis hebben en kunnen we voor het eerst dit seizoen zien hoe snel elke echt auto is.

3e vrije training van de GP van Bahrein 2021

01. Max Verstappen
02. Lewis Hamilton
03. Pierre Gasly
04. Valtteri Bottas
05. Sergio Perez

Data en tijden van de GP van Bahrein 2021

Zaterdag 27 maart 2021
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 28 maart 2021
Race: 17:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)