Het grootste deel van de 3e vrije training van de GP van België zaten coureurs en teamlieden omhoog te turen of de regen nou wel of niet kwam. Met nog net iets meer dan een kwartier te gaan lijkt het toch lichtjes te gaan miezeren. Op dat moment staat Bottas op één met Verstappen heel vlak achter hem. Hamilton noteerde de derde tijd. Op dat moment gaan alle teams even naar binnen, waardoor de baan compleet vrij is.

Spa-Franchorchamps ligt in een vallei, waardoor wolken achter de bergen kunnen blijven hangen. Dit betekent dat de regen zich erg lastig laat voorspellen. Dikke regenwolken kunnen uren blijven hangen in de buurt van Spa, zonder dat er een spatje valt op het asfalt van het circuit. Dat is wat er ook gebeurde tijdens de 3e vrije training. Met nog minder dan tien minuten te gaan vliegen alle teams weer de droge baan op.

De laatste minuten doen de meeste teams nog wat rondes met weinig brandstof. Hierbij is de auto lichter en dat geeft weer andere data. Na de pauze van zo’n tien minuten schiet Hamilton naar de eerste plaats. Het is druk op de baan en de coureurs zitten elkaar zo hier en daar in de weg. Frustrerend, maar het is gelukkig nog maar de vrije training. Dit was tevens het moment dat de officiële F1 TV-app er weer mee ophield op de redactie – net zo frustrerend.

Ferrari’s zijn de langzaamste

Als de 3e vrije training van de GP van België representatief is voor de kwalificatie, dan gaat Ferrari het heel zwaar krijgen. Vettel staat helemaal onderaan en Leclerc op nummer zestien. Verstappen moest zijn vliegende ronde staken en uiteindelijk noteert hij een zesde plaats tijdens de training. Ocon noteert een nette tweede plaats, met Norris achter hem.

3e vrije training van de GP van België 2020

01. Hamilton
02. Ocon
03. Norris
04. Albon
05. Bottas

Data en tijden van de GP van België 2020

Zaterdag 29 augustus 2020
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 30 augustus 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)