Gisteren had Max Verstappen geen goede dag op het Autodromo Nazionale Monza. In de 1e training vloog hij in de muur en later op de middag mistte hij tempo om het de coureurs aan de top echt moeilijk te maken.

Vandaag lijkt het iets beter te gaan met Red Bull. Max staat tijdens de laatste vrije training zelfs even bovenaan. Maar de auto’s die vandaag echt indruk maken zijn de McLarens en de Renaults. De auto’s die gebruik maken van een Renault-krachtbron lijken dus een voordeel te hebben op dit circuit dat om topsnelheid draait.

Toch verliep de training niet helemaal vlekkeloos voor Renault. Aan het einde van de training komt Ricciardo langs de kant van de baan stil te staan met technische problemen.

Uiteindelijk eindigen er drie auto’s met een Renault-motor in de top vijf. Verstappen eindigt op de zesde plek, maar heeft in tegenstelling tot de coureurs boven hem wel zijn snelle tijd op de medium banden gereden. Toch zal Verstappen later vanmiddag het onderste uit de kan moeten halen als hij nog kans wil maken op een plekje op de tweede startrij.

3e vrije training van de GP van Italië 2020

01. Valtteri Bottas
02. Carlos Sainz
03. Lando Norris
04. Daniel Ricciardo
05. Lewis Hamilton

Data en tijden van de GP van Italië 2020

Zaterdag 5 september 2020
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 6 september 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)