Na een dag rust mogen de coureurs weer over de straten van Monaco rijden. In de 2e training op donderdag waren de Ferrari’s van Leclerc en Sainz bliksemsnel. Zij pakten de twee snelste tijden van de dag en gaan vandaag weer vrolijk verder in de 3e vrije training van de GP van Monaco 2021.

Verstappen was niet helemaal tevreden over zijn Red Bull op de donderdag. Hij klaagde over onderstuur via de boordradio. Red Bull heeft goed gebruik gemaakt van de extra vrije dag om de data te besturen. De auto is nu wel in staat om te vechten met de Ferrari’s.

Mercedes heeft toch wel de opvallendste prestaties tot nu toe. Zij weten net aan binnen een halve seconde te komen van de snelste tijden. Hamilton heeft veel overstuur en krijgt zijn Mercedes niet getemd in Monaco. Bottas doet het iets beter, maar is alsnog ver verwijderd van de top.

Na twee rode vlaggen door crashes van Latifi en Schumacher, is Verstappen de snelste coureur van vandaag. Hij wordt echter op de voet gevolgd door de twee Ferrari’s die ook een goede kans op pole position maken. Mercedes heeft een wonder nodig om later vanmiddag het snelst te zijn.

3e vrije training van de GP van Monaco 2021

01. Max Verstappen
02. Carlos Sainz
03. Charles Leclerc
04. Valtteri Bottas
05. Sergio Pérez

Data en tijden van de GP van Monaco 2021

Zaterdag 22 mei 2021
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 23 mei 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie