Vanochtend pakte Sergio Pérez de snelste tijd in de eerste vrije training. Al vanaf het begin van de 2e vrije training van de GP van Monaco 2021 gaan de twee Red Bulls door met het neerzetten van snelle tijden. Maar waar Mercedes zich in de eerste training nog rustig hield, spelen Hamilton en Bottas nu ook al snel mee in de bovenste regio van het rondetijdenbord.

Verstappen heeft het nog moeilijk met zijn Red Bull op de straten van Monaco. Over de boordradio klaagt hij over onderstuur. Ondertussen gaan de Mercedessen steeds sneller en pakt Hamilton de snelste tijd af. Maar als er twee teams vechten om een been, gaat Ferrari ermee heen. Charles Leclerc en Carlos Sainz gaan bliksemsnel rond het stratencircuit en rijden de snelste tijden van de sessie.

Het is natuurlijk nog erg vroeg in het raceweekend. Vroeger dan normaal zelfs. Maar het lijkt erop dat Ferrari erg sterk gaat zijn in de kwalificatie en de race. Zo zien we weer dat Monaco een uniek circuit is en dat de snelste auto’s van het seizoen niet per se de snelste auto’s op dit circuit zijn.

De coureurs moeten de laatste minuten van de sessie missen, omdat er een rode vlag verschijnt. De Haas van Mick Schumacher gaat de muur in, waardoor hij zijn auto naast de baan op een gevaarlijke plek moet parkeren. Daardoor kan niemand meer de snelle tijden van de Ferrari’s verbeteren.

2e vrije training van de GP van Monaco 2021

01. Charles Leclerc
02. Carlos Sainz
03. Lewis Hamilton
04. Max Verstappen
05. Valtteri Bottas

Data en tijden van de GP van Monaco 2021

Zaterdag 22 mei 2021
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 23 mei 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie