Gisteren wisten de twee Red Bulls niet in de buurt te komen van de toptijden van Bottas en Hamilton. Het leek erop dat de auto van
Verstappen nog niet met het volledige potentieel reed. Er is echter nog geen paniek in de garage van Verstappen in deze 3e training, want het duurt ruim twintig minuten voordat hij de baan opkomt. Tot dan toe zijn het de Ferrari’s van Sainz en Leclerc die de ranglijst aanvoeren. Zij lijken dit weekend het snelst te zijn in de middenmoot.

Verstappen vs de Mercedessen

Als de Mercedessen naar buiten komen, verbeteren zij meteen de snelste tijd van Leclerc. Zij doen dat op de zachte banden. Ook Verstappen gaat sneller dan de Ferrari, maar heeft dan wel weer een achterstand van ruim een halve seconde op Hamilton. Het verschil is alleen dat Max dan de medium banden gebruikt, die over het algemeen ook een halve seconde langzamer zijn.

Verstappen moet echter nog wel laten zien waar de Red Bull echt toe in staat is op de zachte banden. In zijn snelste ronde van het weekend pakt hij de snelste tijd af van Hamilton met een voorsprong van ruim twee tienden. Vooral in de tweede sector weet Verstappen een grote voorsprong te pakken. De Mercedes is tot nu toe nog vooral sterk geweest in de laatste bochtige sector.

Sector één is de sleutel in de kwalificatie

Toch blijft sector één het belangrijkst voor de kwalificatie. Om te zorgen dat de banden aan het einde van de ronde niet te heet zijn, moet je niet te snel gaan in de eerste sector. Anders verlies je door de hete banden veel tijd in sector drie. Maar als je te langzaam gaat, verlies je meer tijd dan je daarna goed kan maken. Die balans vinden in het eerste deel van het circuit gaat dus cruciaal worden in de strijd om pole position.

3e vrije training van de GP van Spanje 2021

01. Max Verstappen
02. Lewis Hamilton
03. Charles Leclerc
04. Carlos Sainz
05. Valtteri Bottas

Data en tijden van de GP van Spanje 2021

Zaterdag 8 mei 2021
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 9 mei 2021
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)