Gisteren was het nieuwe, gladde asfalt in Istanboel een uitdaging voor de coureurs die nergens grip konden vinden. Vandaag wordt het nog een stukje lastiger gemaakt. Het regent heel licht op het circuit, waardoor het gladde circuit nu ook nog eens nat is. Aan het eind van de 2e training begon er net een beetje rubber op het circuit te komen, maar vandaag kan iedereen weer van voor af aan beginnen.

In het begin van deze derde training rijden de coureurs nog op de intermediate banden. Maar al snel gaat het steeds harder regenen waardoor iedereen naar de full wets wisselt. Zelfs met deze banden die veel regen aan kunnen, is het bijna niet mogelijk om een fatsoenlijke ronde te rijden zonder te spinnen. Dat komt vooral omdat er geen temperatuur in de banden komt.

Het laatste half uur komen er bijna geen auto’s meer op de baan. De teams willen niet riskeren dat de auto’s crashen in deze verraderlijke omstandigheden. Er is een grote kans dat de kwalificatie ook regenachtig is. De strijd om pole position kan dus zeer interessant worden later deze middag.

3e vrije training van de GP van Turkije 2020

01. Max Verstappen
02. Charles Leclerc
03. Alexander Albon
04. Esteban Ocon
05. Lando Norris

Data en tijden van de GP van Turkije 2020

Zaterdag 14 november 2020
Kwalificatie: 13:00 uur – 14:00 uur

Zondag 15 november 2020
Race: 11:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)