Williams heeft zojuist de rijders voor 2022 bekendgemaakt. Volgend jaar stappen Nicholas Latifi en Alexander Albon in de F1-auto’s van Williams. Latifi mag dus zijn stoeltje houden en Albon vervangt Russell, die zijn langverwachte overstap naar Mercedes maakt. Er werd even gespeculeerd dat Mercedes (die de motoren voor Williams levert, en dus een vinger in de pap heeft) de overstap van Albon wilde blokkeren, maar dat is dus blijkbaar niet het geval.

Alexander Albon rijdt dit jaar DTM en is nog reservecoureur bij Red Bull. Dit zegt hij over zijn stoeltje bij Williams: ‘De meest oprechte dank aan [teambaas] Jost en iedereen bij Williams voor het vertrouwen in mij bij deze kans. En natuurlijk aan Red Bull Racing, vooral Christian en Dr. Marko voor het geloof in mij en voor hun hulp om dit mogelijk te maken. Ik dank mijn familie, vrienden en alle ongelooflijke fans gaandeweg voor de constante steun, ik had het niet zonder jullie kunnen doen.’

Wat blijft er nu over?

Bottas vertrekt volgend jaar van Mercedes naar Alfa Romeo. Het is nog niet zeker wat Antonio Giovinazzi volgend jaar gaat doen. Hij wil graag bij Alfa blijven, maar het kan ook zijn dat hij wordt vervangen. Eigenlijk is dat het laatste stoeltje dat nog gevuld zou kunnen worden door een andere coureur. Bij alle andere teams zijn de coureurs bevestigd, of zo goed als bevestigd. Alfa is daarmee ook de laatste kans voor het Nederlandse talent Nyck de Vries op een F1-stoeltje in 2022.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie