Viermaal is scheepsrecht

Inmiddels is het een traditie dat er eind augustus een oranjekleurige volksverhuizing naar de Ardennen plaatsvindt. Allemaal om één coureur aan te moedigen. Of eigenlijk wel meer: Nederlanders Richard Verschoor (GP3), Nyck de Vries (F2), Larry ten Voorde en Jaap van Lagen (Porsche Supercup) kwamen ook in actie.

In de voorgaande jaren lukte het Max Verstappen niet om hoger dan de achtste positie te finishen. Bij de vierde poging is het echter wel raak en kunnen de oranje rookbommenwerpers met een opgeheven hoofd naar huis. Genoeg reden om volgend jaar weer te gaan?

Max schuift een plekje op

Nadat de RB14 van Ricciardo flink gehavend uit de start kwam, zorgde een snelle reparatie ervoor dat hij toch verder kon. Na ruim 30 ronden kwam Red Bull erachter dat de achterstand te groot was en er geen punten meer inzaten, waarna Ricciardo de auto vroegtijdig de garage instuurde. Verstappen wist ondertussen 15 punten te pakken met zijn podium en gaat daardoor zijn teamgenoot voorbij in het kampioenschap.

Vettel houdt hoop levend

Het leek er voor de zomerstop even op dat Hamilton zich los wist te weken van Vettel. De winst van de Duitser zorgt er gelukkig voor dat we geen saaie tweede helft van het seizoen krijgen. Hij loopt door zijn overwinning zeven punten in op Hamilton. En volgende week maakt hij ook een goede kans op de winst. De Ferrari-motor is dit jaar namelijk de beste krachtbron. En van alle circuits op de F1-kalender ben je op Monza het meest afhankelijk van je motor voor een goed resultaat. Het is dus nog lang niet zeker welke van deze twee coureurs dit jaar zijn vijfde wereldtitel pakt.

Stand F1-kampioenschap na de GP van België

1.  L. Hamilton 231
2.  S. Vettel 214
3.  K. Räikkönen 146
4.  V. Bottas 144
5.  M. Verstappen 120
6.  D. Ricciardo 118
7.  N. Hülkenberg 52
8.  K. Magnussen 49
9.  F. Alonso 44
10.  S. Pérez 40
11.  E. Ocon 37
12.  C. Sainz Jr. 30
13.  P. Gasly 28
14.  R. Grosjean 27
15.  C. Leclerc 13
16.  S. Vandoorne 8
17.  M. Ericsson 6
18.  L. Stroll 4
19.  B. Hartley 2
20.  S. Sirotkin 0

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

  • Clark Sun heeft op 31 augustus 2018 geschreven:

    Forza Ferrari!!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)