De twee grootste kanshebbers voor het F1-kampioenschap van 2018 zijn vandaag gepresenteerd. Nadat Mercedes eerder vandaag de W09 aan de wereld toonde, was het nu ook de beurt aan de Italianen. De Ferrari SF71H is de auto waarmee Vettel en Räikkönen dit seizoen een gooi naar de titel gaan doen. Als we even een snelle blik op de F1-auto van Ferrari werpen, lijken er geen grote verrassingen te zijn.

Uiteraard is er maar een kleur die de Ferrari SF71H kan hebben. Maar in tegenstelling tot vorig jaar, is de auto dit jaar bijna volledig in het rood gehuld. Een aantal sponsoren zijn weggegaan en die hebben meteen de witte accenten – zoals de achter- en voorvleugel – meegenomen.

Nieuwe onderdelen aan de F1-auto van Ferrari

Net als bij de eerdere onthullingen, moeten onze ogen nog eerst even wennen aan de halo die over de cockpit is gedrapeerd. Ferrari kon ook niet het verdwijnen van de grote haaienvin ontlopen. Een kleinere strip over de rug van de motorkap is ervoor in de plaats gekomen. Waar er in het begin van het vorige seizoen nog afwijkende vinnen waren, lijken alle teams nu dezelfde weg te hebben gekozen.

Meer foto’s volgen later.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)