Na twee seizoenen zonder Singapore op de kalender racet de F1 dit weekend weer op het stratencircuit van Marina Bay. De vorige race op Monza won Max Verstappen, waardoor hij genoeg punten heeft om dit weekend al kampioen te worden. Daarvoor moeten Verstappen en zijn team wel aan de bak. Dit is alles wat je moet weten over de GP van Singapore 2022.

Wat moet ik weten over de GP van Singapore 2022?

De lay-out is hetzelfde als de vorige keer, maar aangezien het een stratencircuit is, kan het asfalt meer versleten zijn dan voorgaande edities. Wat we weten van de vorige keer is dat het asfalt hobbelig was. Dat zal het voor de teams moeilijk maken om een goede balans te vinden tussen het onderdrukken van porpoising en het behalen van snelheid.

Voor wie staat er veel op het spel?

Tijdens de GP van Singapore 2022 kan Max Verstappen zijn tweede wereldkampioenschap in de wacht slepen. Bovendien zou de Nederlander (áls hij wint) zes races achter elkaar gewonnen hebben. Overigens is dat geen record. Vettel won in 2013 maar liefst negen races achter elkaar. Dit jaar kan Verstappen uitkomen op elf overwinningen als hij nu nog alles wint.

Daarachter strijden Leclerc, Pérez, Russell, Sainz en Hamilton nog om de eerste plaats voor verliezers in het kampioenschap. Leclerc staat momenteel op 219 punten, gevolgd door Pérez op 210 punten, Russell op 203, Sainz met 187 en Hamilton met 168 punten. In het constructeurskampioenschap kan Mercedes (371 pt) nog Ferrari (406 pt) inhalen.

Wat zegt Max Verstappen?

‘In Singapore racen we niet alleen bij nacht, maar ook nog eens op een stratencircuit, wat altijd lastiger is. Het doet me aan Monaco denken, omdat we dicht langs de vangrail rijden en het niet gemakkelijk is om in te halen. Maar het is een erg uitdagend circuit: lang, met veel bochten, remmen, hobbelig’, zegt de Nederlandse coureur op zijn website Verstappen.com.

Hoe is het weer op het stratencircuit van Marina Bay in Singapore?

Het lijkt vast te staan dat er regen gaat vallen in Singapore aankomend weekend. Of de F1-coureurs er ook tijdens hun sessies last van hebben, is nog de vraag. Op vrijdag is de grootste kans op regen in de middag tussen 12.00 uur en 15.00 uur lokale tijd. De F1 rijdt in de avond pas. De coureurs zullen (als deze voorspelling klopt) op vrijdag weinig tot geen last hebben van de regen.

Zaterdag is er om dezelfde tijd kans op regen. In de nacht die daarop volgt, wordt er regen met bliksem voorspeld. Op de racedag wordt er vanaf 09.00 uur tot 00.00 uur tussen de 50 en 60 procent kans op regen en bliksem voorspeld. Gebaseerd op de voorspelling die we nu voor ons hebben, verwachten we een regenrace. Als dat maar goed gaat…

Hoe laat begint F1 in Singapore?

Vrijdag
1e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
2e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur

Zaterdag
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag
Race: 14:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)