Q1 en Q2

In Q1 worden er veel tijden verwijderd omdat een aantal coureurs over de witte lijn gaat. Daardoor staan een aantal coureurs verder onderaan dan je zou verwachten. Veel coureurs moeten daarom op het laatste moment nog een ronde rijden. Iedereen probeert de optimale slipstream te krijgen en er ontstaat bijna een race om de goede positie daarvoor te vinden. Uiteindelijk is Vettel in de Ferrari niet snel genoeg om Q1 te overleven, waarmee het drama voor Ferrari op Monza begint.

Tijdens de tweede sessie van de kwalificatie gaat het niet veel beter voor de enige overgebleven Ferrari. Leclerc komt niet verder dan de dertiende plek, waarmee het Italiaanse team zich voor het eerst sinds 1984 niet binnen de top tien op Monza kwalificeert.

Q3

Er wordt in de laatste sessie van de kwalificatie bepaald wie er voor morgen een plekje op pole position mag reserveren. Als de auto’s de eerste keer rond gaan voor hun snelle ronde is Hamilton iets sneller dan zijn teamgenoot. Perez staat dan op P3, met Verstappen daarachter op de vierde plek.

Bij de tweede snelle rondes verbetert bijna iedereen zijn eigen tijd. Vooral Carlos Sainz heeft een razendsnelle tijd en pakt daarmee de derde plek. Verstappen schuift daardoor naar P5. Hamilton en Bottas verbeteren ook allebei hun tijd, maar Lewis blijft vooraan en pakt weer eens pole position.

Kwalificatie van de GP van Italië 2020

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas
03. Carlos Sainz
04. Sergio Perez
05. Max Verstappen

Data en tijden van de GP van Italië 2020

Zondag 6 september 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)