Hamilton was gisteren met afstand de snelste coureur in de kwalificatie. Na afloop kwam de FIA er echter achter dat zijn DRS verder open ging dan de reglementen toestaan. Na een lang onderzoek besloot de FIA uiteindelijk om Hamilton uit de kwalificatie te schrappen. Hij start daarom vandaag achteraan in de sprintrace. Verstappen vertrekt daardoor vanaf P1 en heeft Bottas naast zich.

Verstappen start op de medium banden, terwijl Bottas op de zachte banden start. De Mercedes is daardoor beter weg en pakt meteen de leiding. Sainz heeft een mega start in de Ferrari en weet ook de Red Bull van Verstappen te passeren. Achteraan het veld gaat Hamilton meteen voorbij de auto’s van Haas en Williams.

Na vier ronden is de Red Bull toch te snel voor de Ferrari en pakt Verstappen de tweede plek. Daarna is het vooral Hamilton die zich een weg naar voren baant. Als de sprintrace halverwege is, ligt hij op de tiende plek.

Op datzelfde moment komt Verstappen ook binnen een seconde van Bottas. Het lukt de Nederlander echter niet om de leiding te veroveren. Hamilton rijdt ondertussen een geweldige inhaalrace en weet zich uiteindelijk op te werken naar de vijfde plek.

Valtteri Bottas zal morgen vanaf pole position starten en heeft Max Verstappen naast zich op de voorste startrij. Sainz en Pérez starten vanaf de tweede rij. Hamilton finisht vijfde, maar zal morgen door de gridstraf voor de nieuwe motor teruggezet worden naar P10.

Sprintrace van de GP van Brazilië 2021

01. Valtteri Bottas
02. Max Verstappen
03. Carlos Sainz
04. Sergio Pérez
05. Lewis Hamilton

Data en tijden van de GP van Brazilië 2021

Zondag 14 november 2021
Race: 18:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie