Lewis Hamilton heeft zojuist de GP van Canada 2019 gewonnen. Hij kwam als tweede over de finish, maar een tijdstraf van Vettel promoveerde Hamilton naar de eerste plek. Verstappen wist in deze race de schade te beperken door een keurige vijfde plek te pakken.

De race

Gisteren wist Max Verstappen door een crash van Magnussen niet verder te komen dan de elfde plek in de kwalificatie. Door een straf voor Sainz en reparaties voor Magnussen kan hij vandaag vanaf P9 starten. Vettel start vanaf pole position vandaag. Hij heeft Hamilton naast en Leclerc en Ricciardo achter zich.

De start verloopt relatief rustig. Hülkenberg weet Bottas voorbij te gaan, maar verder zijn er nog geen noemenswaardige wisselingen van positie. In ronde zeven weet Verstappen de McLaren van Norris te passeren, waardoor hij achter Bottas zit.

De eerste pitstops

In de ronden die volgen komen Ricciardo, Gasly en Hülkenberg naar binnen voor een pitstop. Verstappen schuift daardoor op naar de vijfde plek, maar rijdt op een compound harder dan de coureurs voor hem.

Het duurt tot ronde 26 voordat Vettel een pitstop maakt. Hamilton wacht twee ronden langer en blijft tweede als hij de pitsstraat uitrijdt. De tweede Mercedes komt een ronde later binnen, waardoor Verstappen ruimte voor zich krijgt. Het lukt Bottas lange tijd niet om voorbij Ricciardo te komen, maar uiteindelijk kan hij met DRS er voorbij.

Drama voor Vettel

Vanaf ronde 40 opent Hamilton de aanval op Vettel. Lange tijd zit de Brit binnen een seconde van de leider in de wedstrijd. Vettel gaat door de hete adem van Hamilton van de baan, maar kan net aan de plaats behouden. Hij krijgt hier echter later een tijdstraf van vijf seconden voor omdat hij onveilig terug op de baan komt, wat in feite een doodsvonnis is voor zijn winstkansen.

Verstappen komt in ronde 49 naar binnen voor nieuwe banden, maar komt achter beide Renaults weer de baan op. Hij weet al snel Hülkenberg te passeren en een ronde later is Ricciardo ook geen partij voor de Nederlander, waardoor Verstappen op P5 rijdt.

Hamilton weet in de rest van de race niet meer voorbij Vettel te komen. Maar door de tijdstraf van Vettel is dat ook niet meer nodig. Hamilton wint door de extra vijf seconden van Vettel de race in Canada. Leclerc pakt de laatste plek op het podium. Bottas wordt vierde en Verstappen beperkt de schade in deze race met een vijfde plek

Uitslag van de GP van Canada 2019

1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Charles Leclerc
4. Valtteri Bottas
5. Max Verstappen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)