Bottas start vanaf pole position omdat hij gisteren tijdens de kwalificatie 0,006 seconde sneller was dan Hamilton. Leclerc vertrekt vanaf P3, omdat hij op het laatste moment sneller ging dan Verstappen die vanaf P4 start. Daarachter staan Gasly en Vettel.

De start

Bij de start komt Bottas net aan snel genoeg uit de startblokken om Hamilton voor te blijven. De Brit zet zijn teamgenoot flink onder druk en komt in ronde 4 zelfs even langszij. Bottas verdedigt echter goed en behoudt de plek. Verstappen zit dan in een Ferrari-sandwich omdat Vettel bij de start Gasly inhaalde.

Terwijl de twee Ferrari’s met Verstappen aan het knokken zijn, ruikt Gasly zijn kans. Hij weet zijn Red Bull naast Vettel te zetten en de vijfde plek te pakken. De Fransman kan er echter niet lang van genieten want in de dertiende ronde komt hij naar binnen voor nieuwe banden. Een ronde later doen Verstappen en Leclerc hetzelfde. Verstappen kan de Monegask inhalen in de pitstraat, maar maakt een foutje in bocht vier, waardoor hij de Ferrari weer voorbij ziet komen.

Hamilton heeft geluk met de safety car

Het gevecht is nog niet over, want in de volgende ronde probeert Verstappen er aan elke kant voorbij te komen. Dat gevecht wordt gestopt door Giovinazzi die zijn Alfa Romeo in de grindbak zet en een safety car veroorzaakt. Hamilton en Vettel profiteren hiervan het meest omdat zij nog niet gestopt waren en nu een gratis pitstop kunnen maken. Verstappen en Leclerc stoppen ook nog een keer. Maar omdat Verstappen dit een ronde eerder doet, rijdt hij voor Leclerc als de race weer verder gaat.

Na de safety car heeft Max het moeilijk op zijn nieuwe, koude banden. Hij kan Leclerc net aan achter zich houden. Als de banden opwarmen, gaat het tempo ook omhoog en in ronde 28 gaat hij Gasly voorbij.

Vettel vergeet te remmen

Acht ronden haalt Verstappen de Ferrari van Vettel in, maar bij de volgende bocht remt de Duitser niet en rijdt hij vol in op de achterkant van Verstappen. Beide auto’s vliegen van de baan, maar weten gelukkig hun weg te vervolgen. Vettel heeft wel schade en moet een nieuwe vleugel halen. Verstappen rijdt nu op de vijfde plek achter Leclerc en Gasly.

Verder zijn er geen wijzigingen meer in de top. Bottas maakt nog een pitstop, maar blijft daarmee veilig voor Leclerc. Hamilton wint met een gelukje de GP van Groot-Brittannië voor de zesde keer. Verstappen moet genoegen nemen met een teleurstellende P5.

Vettel ramt Verstappen van de baan

Uitslag van de GP van Groot-Brittannië 2019

01. Hamilton
02. Bottas
03. Leclerc
04. Gasly
05. Verstappen
06. Sainz
07. Ricciardo
08. Räikkönen
09. Kvyat
10. Hülkenberg
11. Norris
12. Albon
13. Stroll
14. Russell
15. Kubica
16. Vettel
17. Perez
18. Giovinazzi
19. Grosjean
20. Magnussen

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)