Gisteren wist Max Verstappen niet verder te komen dan P5 tijdens de kwalificatie. Beide Ferrari-coureurs wisten hun rivalen van Mercedes te verslaan. Räikkönen mag vandaag vanaf pole position starten op een droog circuit.

Bij de start is Verstappen goed weg en kan hij meteen Bottas inhalen. Een paar ronden later raken Vettel en Hamilton elkaar, waardoor de Ferrari spint en schade aan zijn bargeboard heeft. Doordat Hartley bij de start crasht en de eerste bocht niet weet te halen, komt er een safety car de baan op.

Nadat de safety car weer binnen is, strijden Hamilton en Räikkönen om de leiding in de wedstrijd. Hamilton weet even aan kop te gaan, maar wordt alweer snel ingehaald door de Fin. In de ronden hierna blijven de twee coureurs dicht achter elkaar rijden. Ook Verstappen wordt geschaduwd door Bottas in deze ronden, terwijl Vettel en Ricciardo zich een weg door het veld banen.

Na 21 ronden komt Räikkönen naar binnen voor nieuwe banden, terwijl Hamilton nog een aantal rondjes door blijft rijden. Even later ploft de motor van Ricciardo en komt hij stil te staan langs de baan. Als de race 27 ronden oud is, maakt Verstappen een pitstop. Hamilton doet een ronde later hetzelfde. Räikkönen rijdt voor de Brit als die de baan weer op komt.

Bottas heeft nog geen verse banden en wordt door Mercedes gebruikt om Räikkönen op te houden, zodat Hamilton op de staart zit van de Ferrari. De leider in het kampioenschap kan daarom de jacht op de leiding openen. Ook Verstappen staat weer onder druk van Bottas en bij een inhaalpoging raken de banden van de auto’s elkaar, waar de Nederlander een tijdstraf van vijf seconden aan overhoudt.

Snel hierna lukt het Hamilton dan toch om de leiding van de race over te nemen. Hij weet daarna gelijk een gat van een aantal seconden te slaan. Vettel is inmiddels genoeg ingelopen op Verstappen en Bottas, dat hij door de tijdstraf van de Red Bull-coureur als vierde geclassificeerd wordt. Hamilton wint de race en verslaat de Ferrari’s voor de ogen van het Italiaanse publiek.

Uitslag van de GP van Italië 2018

  1.  L. Hamilton 1:16:54.484
  2.  K. Räikkönen +8.705
  3.  V. Bottas +14.066
  4.  S. Vettel +16.151
  5.  M. Verstappen +18.208
  6.  R. Grosjean +56.320
  7.  E. Ocon +57.761
  8.  S. Pérez +58.678
  9.  C. Sainz Jr. +1:28.140
  10.  L. Stroll +1 ronde
  11.  S. Sirotkin +1 ronde
  12.  C. Leclerc +1 ronde
  13.  S. Vandoorne +1 ronde
  14.  N. Hulkenberg +1 ronde
  15.  P. Gasly +1 ronde
  16.  M. Ericsson +1 ronde
  17.  K. Magnussen +1 ronde
  18.  D. Ricciardo +30 ronden
  19.  F. Alonso +44 ronden
  20.  B. Hartley +53 ronden

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG

Reacties

  • Gerard heeft op 2 september 2018 geschreven:

    Verstappen is weer genaait door de FIA…..Mercedes en Ferrari beuken elkaar en het wordt gezien als een race incident en max krijgt 5 sec straf

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)