De trainingen zijn achter de rug en het is nu tijd voor het echte werk. Het zou zomaar eens de spannendste kwalificatie van dit jaar kunnen worden. Mercedes en Ferrari lijken goede kaarten in handen te hebben voor de pole in Mexico-Stad, maar vlak dit jaar nooit Red Bull uit voor de eerste startrij. Om nog wat extra spanning toe te voegen, is er 60 procent kans op regen.

Q1

Het asfalt in Mexico blijkt lief te zijn voor het rubber. De banden slijten nauwelijks waardoor men ronde na ronde kan blijven pushen op dezelfde bandenset. Verstappen klaagt over de radio dat er bijna geen grip is. Vervolgens zet hij in zijn volgende ronde wel de snelste tijd van de sessie neer. Schumacher en Vettel rijden tot op een duizendste van een seconde dezelfde tijd, maar vallen allebei buiten de boot net als Stroll, Albon en Latifi.

Q2

Na de eerste runs is Hamilton het snelst vlak voor teamgenoot Russell. Bottas verbaast in postieve zin door als derde aan te sluiten voor Verstappen. De Ferrari’s stellen teleur met een zesde en achtste plaats na een eerste snelle ronde, maar zetten daarna orde op zaken. Uiteindelijk zijn de gaten vooraan minimaal; Sainz volgt Hamilton op 0,008, daarachter zit Russell op 0,013, Verstappen op 0,014 en Pérez op 0,063 seconden naar Hamilton. Ricciardo, Zhou, Tsunoda, Gasly en Magnussen vallen af.

Q3

Pérez is als eerste naar buiten en wordt door het Mexicaanse publiek naar de snelste tijd geschreeuwd. De Ferrari’s kunnen niet tippen aan de tijd van Pérez. Zowel Sainz als Leclerc rijden een slordige ronde. Max Verstappen is wel sneller dan de Mexicaan en duikt als eerste onder de 1 minuut en 18 seconden. Russell is ook sneller dan Pérez, maar blijft net binnen de 1.18. Hamiltons eerste tijd wordt afgenomen omdat hij bocht drie heeft afgesneden.

Wanneer men weer naar buitenkomt, zet ‘Checo’ Pérez wederom als eerste aan voor een snelle ronde. Echter kan de Mexicaan zijn tijd niet verbeteren. Ferrari stelt teleur en komt niet verder dan een vijfde en zevende plaats met Bottas er tussenin. Hamilton komt nog tot de derde tijd, maar moet Russell en Verstappen voor zich dulden. Russell heeft een moment in de laatste sector waardoor hij niet meer aan de tijd kan komen van Verstappen.

Kwalificatie F1: De uitslag van Mexico 2022

 1. Verstappen
 2. Russell
 3. Hamilton
 4. Pérez
 5. Sainz
 6. Bottas
 7. Leclerc
 8. Norris
 9. Alonso
 10. Ocon
 11. Ricciardo
 12. Zhou
 13. Tsunoda
 14. Gasly
 15. Magnussen
 16. Schumacher
 17. Vettel
 18. Stroll
 19. Albon
 20. Latifi

Hoe laat begint F1 in Mexico?

Zondag
Race: 21:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)