De laatste tijd kon je al lekker warmdraaien voor het nieuwe F1-seizoen met de wintertests en het nieuwe seizoen van Drive to Survive. Aankomend weekend kunnen alle speculaties weer van tafel en gaan we weer zien wie echt het snelst is. Maar tot die tijd kunnen we nog mooi overhaaste conclusies trekken op basis van onbetrouwbare rondetijden uit de wintertest.

Waar staan Red Bull en Mercedes?

Red Bull zag er sterk uit in de drie dagen dat Verstappen en Pérez konden testen in Bahrein. De auto was stabiel, snel en betrouwbaar. In een garage verder ging het er bij Mercedes minder voortvarend aan toe. Het kampioensteam had meerdere problemen met de auto, waardoor er de eerste dag maar zeven ronden gereden werden. Uiteindelijk hebben Hamilton en Bottas ook de minste meters van iedereen gemaakt.

Geen DAS

Daarnaast mag Mercedes dit seizoen ook niet meer van hun DAS-systeem gebruikmaken. Met dat systeem kon het team vorig jaar de stand van de wielen veranderen om onder meer de banden zo sneller op te warmen. Vanaf deze race in Bahrein zal Mercedes dus een minder groot voordeel hebben in situaties waarbij de banden nog koud zijn. Denk hierbij aan de start van de race en als de safetycar naar binnen gaat. Het is en blijft echter wel Mercedes, dus sta niet raar te kijken als Lewis straks weer met ruim 30 seconden voorsprong de race wint.

De GP van Bahrein start aanstaande zondag om 17:00 uur Nederlandse tijd. Let op: dit seizoen beginnen de races weer op het hele uur en niet meer tien minuten over het uur. Zorg dus dat je op tijd klaar zit en niet net de start mist. Want de start kan in Bahrein een verhitte toestand worden, zoals we vorig jaar ook zagen.

TopGears voorspelling voor de GP van Bahrein 2021

01. Max Verstappen
02. Lewis Hamilton
03. Daniel Ricciardo

Data en tijden van de GP van Bahrein 2021

Vrijdag 26 maart 2021
1e vrije training: 12:30 uur – 13:30 uur
2e vrije training: 16:00 uur – 17:00 uur

Zaterdag 27 maart 2021
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 28 maart 2021
Race: 17:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie